17 juni, 2015

Kvinna skadad i samband med starten av etapp nio

Den kvinna som skadades svårt i en olycka, som involverade en trimaran och en ribbåt tillhörande hamnstoppet i Lorient, vårdas fortfarande på sjukhus. Olyckan inträffade nära startområdet för den nionde etappen av Volvo Ocean Race.

Evenemangsorganisationen i Lorient har regelbunden kontakt med kvinnans familj men har inte några mer uppdateringar kring hennes tillstånd.

Volvo Ocean Race-organisationen är oroliga för hennes hälsa och har tät kontakt med evenemangsorganisationen och lokala myndigheter.

Vi kommer att lämna mer uppdateringar så fort vi har mer information.

Här återger vi en officiell polisrapport från Lorient under tisdagen:
Tisdagen den 16 juni runt klockan 16.15 meddelades CROSS* att en kollision inträffat i startområdet för den nionde etappen av Volvo Ocean Race i Lorient, mellan flerskrovsbåten ”Spindrift” ” (ej tävlingsbåt) och en ribbåt tillhörande tävlingsorganisationen i Lorient med fyra personer ombord.
En passagerare på ribbåten skadades i benet under kollisionen och fick hjälp på plats av personal ombord på båtar från SNSM**. Efter kommunikation mellan CROSS och SAMU*** i Bayonne bestämdes det att den skadade personen skulle tas till närmaste sjukhus.
Omkring klockan 17.11 flögs den skadade kvinnan till Scorff Hospital i Lorient där hon började vårdas av sjukhuspersonal klockan 17.16.