12 juni, 2015

Nya aluminiumbåtar från MasterBoats

MasterBoats lanserar tre nya modeller under våren 2015. M471, M521 och M571. Modern design och nya lösningar men fortfarande samma robusta uppbyggnad som formsprutade (PUR-skum) skrov som dessutom är tre till fem (3-5) millimeter tjocka. Väl tilltagen praktisk och lättåtkomlig förvaring i både för och akter.

– Nu kommer en efterlängtad uppgradering av vårt sortiment med praktiska och smarta båtar, säger den svenska importören, Björn Salmi på B&B Intermarin AB.
– Eftersom våra skrov är på minst 3 mm anser jag att vi har en viktig konkurrensfördel. Samtliga modeller från oss har dessutom formsprutade skrov vilket ger en tyst och stabil gång vilket båtägarna uppskattar.

Pressrelease:
MASTER 471 är det senaste båten i Masters modellprogram. En båt speciellt anpassad för fiske och transporter men även all typ av vattensport. Med en bottenvinkel på 15° i aktern och 20° midskepps bryter den vågorna med känsla att vara större än vad den är. Modern konstruktion med PUR-skum fyllt skrov ger en tyst gång och flyter vattenfylld med fem personer.
Modellens stora fria ytor och upphöjda däck i fören med underliggande rymlig förvaring gör den till den perfekta båten för sportfiskaren. Bakom styrpulpeten i aluminium sitter man skyddad och med den kraftiga handledaren och helsvetsade relingen gör att man alltid har något stadigt att hålla sig i. Eller att säkert surra lasten vid transport av byggmaterial eller annat gods. MASTER 471 är certifierad i CE-klass C (Kustfarvatten och inomskärs upp till 13,9 m/s och två meters våghöjd).
MASTER 521 en allroundbåt helt i aluminium som passar för fiske, transporter, utflykter eller vattensport. En robust konstruktion i Master klass. Stabil och säker med goda sjöegenskaper även i högre sjö. God sikt tack vare de stora vindrutorna. Det medföljande kapellet är två delat där alla sidorna tas bort och kvar har man tak med skydd för solen. Med den fasta bränsletanken på 120 l ger en stor aktionsradie. Många stuvutrymmen både låsbara och öppna för olika behov. Modern konstruktion med PUR skum fyllt skrov ger en tyst gång och flyter vattenfylld med sex personer. MASTER 521 är certifierad i CE-klass C (Kustfarvatten och inomskärs upp till 13,9 m/s och två meters våghöjd).
MASTER 571 en stor allroundbåt helt i aluminium som passar för transporter, utflykter, fiske eller vattensport. En robust konstruktion i Masterklass med skrovtjocklek om fem millimeter. Stabil, säker och med den skarpa v-botten på 19° ger den mycket goda sjöegenskaper även i grov sjö. Utmärkt sikt tack vare de stora vindrutorna. Det medföljande kapellet är tvådelat där alla sidorna kan tas bort och kvar har man tak med skydd för solen. Den fasta bränsletanken på 150 liter ger en stor aktionsradie. Många stuvutrymmen både låsbara och öppna för olika behov. Modern konstruktion med PUR-skum fyllt skrov ger en tyst gång och flyter vattenfylld med sju personer. MASTER 571 är certifierad i CE-klass C (Kustfarvatten och inomskärs upp till 13,9 m/s och två meters våghöjd).

Info: www.intermarin.se