9 juni, 2015

Fler detaljer om Aston Martin powerboat i Dubai

Nu har det kommit fler detaljer om den första motorbåten från den anrika biltillverkaren Aston Martin. I Dubai presenterar företaget sin nya båt, som bland annat har ett nytt och innovativt ”sliding deck” och interaktiv röstkontroll av flera funktioner ombord.

Den nya båten byggs av holländska Quintessence Yachts och Aston Martin i samarbete. Det första exemplaret av båten kommer enligt planerna att bli färdigt i september i år.

Enligt information från Aston Martins högkvarter kommer den nya AM37 att visas i Armani Hotel i Dubai. Bland nyheterna märks en rad teknologiska finesser.

Den nya lösningen med ”sliding deck” är dock inte teknologisk. Den innebär att båtägaren på ett enkelt sätt kan täcka över hela båten efter en dag på sjön. Däcket består av tre kolfiberpaneler, som manövreras elektroniskt på AM37. Panelerna ligger normalt sett under akterdäck på båten och när sittbrunnen ska vara helt öppen syns de inte. På den stora bilden syns båten med toppen öppen.

Bland de teknologiska finesserna märks hanteringen och styrningen av båtens air conditioning, kyl och espressomaskin. Dessa kan startas med fjärrkontroll medan båtägaren är på väg till marinan. Kanske inte en helt revolutionerande idé, men ändå…

AM37 har även integrerad navigation och underhållningssystem med avancerade multimediafunktioner och röstkontroll. Hela kontrollsystemet är integrerat i en 15-tums HD touchscreen på instrumentpanelen.

Info: www.quintessenceyachts.com
Info: www.astonmartin.com