8 juni, 2015

Buster Magnum E en av fem finska nyheter

Inför hösten 2015 presenterar finska Buster hela fem nyheter. Nya Buster Magnum E är en ny karakteristisk båt med trubbig för och glasfiberinredning.

Buster skriver i sin pressrelease att de ”har fokuserat hela vår 50-åriga erfarenhet, kombinerad med insikterna vi fått genom de 4 000 Buster Magnum vi har byggt, för att introducera en ny, värdig medlem med glasfiberdäck till aluminiumbåtarnas kungliga familj”.

Bland nyheterna i Buster Magnum E märks en mellandörr mellan konsolerna som hanteras med enhandsgrepp, en riktigt stor badplattform, snabb självlänsning och unika lösningar som förenklar passagen i för och akter. Båten har bland annat försetts med en dörr ut till akterdäck.

Den nya modellen är inspirerad av framgången med Magnum M5. Detta märks bland annat på ett nytt, sportigt men säkert och mycket sjödugligt skrov. Båten är en djup V-vinkel i aktern, fyllig för, samt låg tyngdpunkt. Detta bidrar till fina köregenskaper utan att göra båten rank vid bryggan. Ett lätt totaldeplacement och optimal viktplacering i längsled bidrar till den sportiga känslan i skrovet.

Det breda motoreffektområdet (150–225 hk) gör det möjligt att skräddarsy ett lämpligt båt- och motorpaket oavsett om tyngdpunkten ligger på rent nöje, ekonomiska skärgårdsturer eller fartfylld vattensport.

Tekniska fakta
Personer: 8
Bärighet: 795 kg
Längd: 6,43 m
Bredd: 2,47 m
Djup: 0,37 m
V-Botten: 21°
Vikt: 1050 kg (utan motor)
Motoreffekt: 150-225 hk
Rigglängd: XL
Bränsletank: 240 l
CE-klass: C
Max hastighet ca: 45+ knop