8 juni, 2015

Smartphone med extra skydd mot vatten

Perifa AB lanserar ytterligare en mobiltelefon under varumärket Doogee på den svenska marknaden. Den är extra väl skyddad mot vatten, stötar och damm.

Doogee tillverkas av KVD international i Kina, en koncern som tillverkar två miljoner mobiltelefoner per år. Fabriken är certifierad enligt både ISO 9001 och 14002 och uppfyller kraven enligt CTA, China Testing Alliance. De tillverkar både åt andra leverantörer, OEM och ODM, och under eget varumärke, Doogee.

All utveckling och tillverkning sker i egna fabriker och med egen personal.

Priserna genom försäljning utan mellanhänder ligger på väsentligt lägre nivåer än för de flesta smartphones på marknaden idag och ger kunderna nya möjligheter att byta abonnemang och telefon fritt utan att behöva binda sig i två år med högre kostnader. Samtliga modeller är olåsta och kan användas med valfri operatör. Alla modeller har dessutom plats för dubbla simkort. De har även Google Play och svenska menyer förinstallerade. Perifa AB är agent för den Nordiska marknaden.

Som komplement till de fyra tidigare modellerna lanseras nu en modell – Doogee Titans 2 – speciellt anpassad för den aktive. Den är extra skyddad mot vatten, stötar och damm. Dessutom har den ett av marknadens största batteri för smartphone, 4000 mAh. En taltid på 24 tim och passningstid på 16 dygn gör den oslagbar för ett aktivt friluftsliv, både till sjöss och på land.

Förutom den extra tåliga konstruktionen har den mängder av finesser som tillsammans med det avancerade operativet Android 5.0 Lollipop, gör denna telefon till något alldeles extra.

Vattentät högtalare och mikrofon samt ett tätat skydd för anslutningarna gör att regn och saltvattenstänk inte blir något problem längre. Plats för ett minneskort på upp till 64 Gb gör det möjligt att lagra upp till 10 000 låtar eller 50 filmer.

Dubbla SIM-kort gör det enkelt att skilja på arbetsliv och privatliv. Samtidig passning och enkel visning av vilket SIM samtalet kommer ifrån.

Snabbladdning som ger 50% på bara 1 timme, 3 gånger snabbare än en vanlig telefon. Detta tillsammans med det oslagbart stora batteriet gör att man nu slipper oroa sig för att inte ha ström så det räcker. Om det krisar för en annan telefon kan den till och med dela med sig av batteriet, kabel följer med.

Skärmen är 4,5 tum och extra ljusstark för att kunna läsas utomhus i solsken.

Kameran har mängder med finesser som 180 graders vidvinkel, röststyrning, automatisk motivföljning, bildstabilisering mm. 8 Mp bildsensor, selfiekameran har 5Mp.

Ytterligare en praktisk finess är den extra stora blixten som även kan användas som en kraftig ficklampa, den tål att vara påslagen längre tider utan att bli överhettad något som vanliga telefonblixtar inte klarar.

Pris 1 995 kr.

Info: www.doogee.se