26 maj, 2015

Premiär för ny modell från Discovery Yachts på Öppna Varv

På Öppna Varv på Orust blir det i år svensk premiär för en helt ny modell från engelska Discovery Yachts. Det är den nya och eleganta Discovery 55 Mk.II som för första gången visas för skandinaviska besökare.

Det här är ett gyllene tillfälle att se ett av de främsta alternativen till yachter från bland andra Hallberg-Rassy på det svenska varvets hemmaplan.

Den nya yachten är designad av legendaren Ron Holland, som med Discovery 55 Mk.II har tagit fram en snabb, vacker och välbalanserad yacht som rör sig väl i vattnet. Hon har designats för att möta behoven från två personer som vill segla på cruising tillsammans med hög komfort.

En av de saker som talar för Discovery är den unika och höjda salongen och inre navigationsplats, som ger panoramautsikt vid ankring. De stora innerutrymmena ger också gott skydd när båten är ute till havs.

På Orust, där Öppna Varv anordnas 21–23 augusti, visas en Discovery 55 Mk.II byggd för Östersjön. Det inkluderar en öppen salong med snickerier i körsbärsträ – designat av Ken Freivokh – en pullmankabin och fina komfortutrymmen. Yachten levereras med alla nödvändiga cruisingtillbehör som standard, inklusive flushade gångjärn på luckor, rena däcksytor, teaksitsar i för och akter, ett praktiskt pentry, kyl och frys och en enkel ingång till motorutrymmet.

– Intresset för våra yachter har aldrig varit större från skandinaviska kunder. Med ett ökande antal ägare i den regionen så är det hög tid att vi delat på Öppna Varv med vår nya Discovery 55 Mk.II. Vi ser fram emot att introducera skandinaviska kunder för denna äkta bluewater cruising yacht och att dela vår kunskap från hundratusentals seglade sjömil i Discovery-båtar, säger Alastair Walton, försäljningschef på Discovery Yachts.

För detaljer och måttuppgifter, besök hemsidan: www.discoveryyachts.com