22 maj, 2015

Riva bygger hardtop och öppen båt på samma skrov

Italienska Riva har slagit till med två nya klassiker på samma skriva: Riva 88 Florida och 88 Domino Super. Den verkliga nyheten är 88’ Florida, som kombinerar italienska lyx och elegans med goda prestanda.

Båtnamnet Riva är ett av marinbranschens verkliga tungviktsnamn. Det står för prestige och elegans över de flesta andra.

Med den nya modellen 88’ Florida får kunderna möjlighet att själva välja mellan öppen båt eller kupébåt. Båten har Riva omisskännliga linjer och stil, men det nya är alltså en ”Convertible Top”, som gör att båtägaren i ett enkelt – nåja – handgrepp kan få tak över huvudet. Inspirationen sägs komma från bilindustrin, där hardtops i olika former har varit populära sedan 50-talet.

– Riva 88’ Florida är en dröm som har blivit verklighet, det är en juvel i italienska båtindustri som vi är förtjusta att kunna erbjuda till våra kunder, säger Ferretti Groups styrelseordförande, Alberto Galassi.

88’ Florida har en totallängd på 26,84 m (88 ft. 1 in.) och en bredd på 6,22 m (20 ft. 5 in.). båten är ett resultat av samarbetet mellan ägaren Ferretti Groups Product Strategy Committee, Ferretti Groups Engineering Department och yacht designern Mauro Micheli och Sergio Beretta vid Officina Italiana Design, som har exklusiv rätt till att designa Rivas modellserie

Lacken på friborden är ny heter ”Moon Grey”. Det är en ljus metallicgrå som ska framhäva båtens linjer och slanka design. Båten har även en mängd detaljer i ”Bright Black”. Designern har även använt glas och stål för att understryka designen.

Nyheten med ”Convertible Top” är patenterad av Riva. 88’ Florida blir unik i sin storlek med den här lösningen.

På den höj- och sänkbara badbryggan finns plats för den som vill sola och inte nöjer sig med båtens ordinarie soldäck i aktern och fören. I aktern finns även ett tendergarage för en 4 m Williams 385 jolle.

Motoriseringen i 88’ Florida är som standard två stycken MTU 16 V 200 M93 dieselmotorer à 2 435 hk. Det ger en toppfart på hela 38,5 knop och en marschfart på 34 knop med en räckvidd på 310–340 Nm.

För den som vill ha mer effekt och bättre prestanda finns även ett alternativ med två MTU 16 V 200 M94 à 2 638 hk. Dessa ger en toppfart på 40,5 knop och en marschfart på 35 knop. Räckvidden är då 300–330 Nm.

Info: http://www.riva-yacht.com/