21 maj, 2015

Gör skillnad – tanka båten med rätt bränsle

Vill du göra skillnad under dina båtturer, välj Aspen alkylatbensin. Med vanlig bensin blir det upp till 300 gånger mer föroreningar i vattnet jämfört med alkylatbensin. Aspen alkylatbensin är även ett renare bränsle som gör att motorn går bättre och startsäkerheten ökar.

Cirka 25 % av bränslet från främst äldre tvåtaktare går oförbränt rakt ut i vattnet. Med vanlig bensin innebär detta att det blir upp till 300 gånger mer föroreningar i vattnet jämfört med alkylatbensin. Bara utsläppen av skadliga kolväten minskar med upp till 99 % när du använder alkylatbensin istället för vanlig bensin.

Aspen alkylatbensin är ett renare bränsle som gör så att motorn går bättre och startsäkerheten ökar. Eftersom alkylatbensin till skillnad mot vanlig bensin även tål att lagras i flera år behöver man inte heller tömma tanken när det är dags för vinterförvaring.

Köper du Aspen alkylatbensin från pump kostar en liter alkylatbensin cirka 23 kronor, i dunk cirka 30 kronor/liter. Gör du som många gör och använder din aktersnurra till kortare utflykter går det åt ungefär 25 liter alkylatbensin per säsong. Det innebär att det bara kostar lite drygt 200 kronor extra per år. En investering som gynnar såväl fiskar och smådjur som sommarälskande båtfarare – både idag och i framtiden.

Alla bensindrivna båtmotorer som körs på 95-oktanig bensin kan tankas med Aspen 4. Till en tvåtaktsmotor ska man blanda i utombordsolja.

Alkylatbensinen finns att köpa på dunk eller på någon av de 160 tankställen som finns runtom i landet. Exakt var hittar du på aspen.se/kopstallen.