20 maj, 2015

Skandia Ven Runt 2015 satsar för publikfest

Med Skandia som ny huvudsponsor storsatsar nu Råå Helsingborg Segelsällskap (RHSS) för att göra Skandia Ven Runt, sydsveriges största och bredaste regatta för kölbåtar, till en riktig seglingsfest för såväl deltagare som publik och allmänhet på land.

Kappseglingen hålls lördagen 8 augusti med start och mål utanför Råå Hamn söder om Helsingborg och beräknas samla drygt 130 båtar på startlinjen för att tävla om vem som snabbast tar sig runt ön Ven i Öresund.

Tävlingen vänder sig till alla seglingsintresserade genom att erbjuda både en uppskattad familjesegling och en distanskappsegling för den mer tävlingsinriktade. Skandia Ven Runt ingår dessutom i Öresunds cup med ett flertal deltävlingar på båda sidor sundet.

Med hjälp av ett ”Live Tracking” system kommer publiken under årets segling att kunna följa båtarna från hamnplan på storbildsskärmar samt via datorn. Seglarna kan sedan också studera och analysera vägval och händelser från seglingarna i efterhand.

Under seglingshelgen 6-9 augusti i Råå hamn bjuds det dessutom på Laser Master, en internationellt öppen SM tävling som samlar ytterligare runt 100 jollar ute på sundet med bra överblick för publiken.

Efter avslutade seglingar bjuds det under lördagen på aftersail med dricka och mat från grillen, roliga aktiviteter och en diger prisutdelning. Kvällen avslutas med ett kräftkalas för seglare och medlemmar i anslutning till RHSS klubbhus Råånocken.

För anmälan och mer information kring tävlingarna se: www.venrunt.com

Föreningen Råå Helsingborg Segelsällskap (RHSS) RHSS är en allmännyttig idell idrottsförening och har till ändamål att lokalt främja båtlivet och segelsporten. Bland de drygt 650 medlemmarna finns både segel-och motorbåtar, kappseglare och långseglare. Det som förenar oss alla är kärleken till havet och båtlivet. Råå Helsingborg Segelsällskap (RHSS)

Hemsida: http://www5.idrottonline.se/Raa-HelsingborgSegelsallskap-Segling/