20 maj, 2015

Garmins eTrex-serie uppdateras med nyheterna 20x och 30x

Garmin presenterar nu en uppdatering av den populära, handburna eTrex-serien, med modellerna eTrex 20x och 30x. Dessa GPS:er är lika tåliga, prisvärda och enkla att använda som övriga eTrex-modeller, men har högre skärmupplösning, större internminne och förinstallerade kartor.

eTrex 20x och 30x är robusta och vattentäta, har högkänsliga GPS/GLONASS-mottagare , Garmins högkvalitativa navigationsfunktioner och en mängd olika monteringsalternativ för alla typer av aktiviteter. Oavsett om den används på cykel, fyrhjuling, i båt eller som en handburen enhet, får du hjälp med att hitta fram till rätt ställe och tillbaka om du går vilse.

Den ergonomiska designen passar perfekt i din hand och med en 2.2 tums, högupplöst färgskärm som går att läsa av i solljus och ett vattentätt skal (IPX7) är eTrex 20x och 30x byggda för att klara det mesta. Med hjälp av den inbyggda högkänsliga GPS/GLONASS-mottagaren hittar eTrex 20x och 30x snabbt din position och behåller den även i djupa skogar och mellan höga berg.

Enheterna har samma smarta menysystem som deras föregångare men är förladdade med Garmin Topo Active-karta över Västeuropa. Kartan är ruttbar och har med höjdinformation och större vandringsleder för enkel planering och navigering. Tack vare ett stort internminne, och plats för microSD-kort kan du komplettera med fler kartor som tex Friluftskartan, BlueChart g2, eller City Navigator vägkarta med turn-by-turn navigation. Bägge enheterna stöder dessutom BirdsEye Satellitbilder, som du kan prenumerera på, ladda ner till din enhet och använda för navigation.

eTrex 30x har en 3-axlad, elektronisk, tilt-kompenserad kompass som visar din kurs även när du står still. Den har även en barometrisk höjdmätare som ger tillförlitlig höjdinformation och visar lufttryckets förändringar över tid. Dessutom kan eTrex 30x trådlöst dela waypoints, rutter, spår och geocacher med andra kompatibla enheter. Den kan också ta mot data från sensorer som Tempe™ temperatursensor, footpod och pulsmätare och den kan användas som fjärrkontroll till VIRB actionkameror.

Med hjälp av olika profiler kan eTrex 20x och 30x anpassas för varje tillfälle och aktivitet. Växla mellan profilerna när du vill använda den i bilen efter en dag ute i skogen. Både eTrex 20x och 30x stöder papperslös geocaching, en funktion där du laddar ner geocache-information direkt i enheten, utan att du behöver slå in koordinaterna eller skriva ut informationen på papper.

Med många olika monteringsmöjligheter är eTrex 20x och 30x designade för att användas på allt från cyklar, fyrhjulingar, båtar och bilar eller helt enkelt i din hand. Bägge drivs av 2 AA batterier och har en batteritid på upp till 25 timmar.

eTrex 20x och 30x beräknas finnas tillgängliga i juni 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 1 999: – respektive 2 599: –

Info: www.garmin.se