13 maj, 2015

Azimut Magellano 66 – megayacht på 20 meter

Nya Azimut Magellano 66 är en riktig megayacht på ”endast” 20 meter totallängd. Båten har all komfort man kan tänka sig. Utrustad med två Volvo Penta D13 800 hk dieselmotorer klarar hon över 900 Nm med 9 knops marschfart.

Kvalitetsvarvet Azimut har haft rejäla framgångar med sina båtar med modellnamnet Magellano. De är avsedda för riktig långfärd, men ändå med stil och elegans i yppersta klass. Sångaren Andrea Bocelli är en av kunderna. Han valde till och med att ha med sig en egen flygel ombord…

Magellano introducerades 2008, som varvets första moderna ”trawler”. Skrovformen (”Dual Mode”) är, som framgår av bilderna, originell och båtarna har stora innerutrymmen. Magellano är byggda för långa vistelser ombord.

Yachterna i serien kompletteras med modellen Magellano 66. De övriga är 43HT, 43 Fly, 53 och 76.

Designarbetet med den nya modellen, som får premiär till sommaren, startade för ett bra tag sedan. Båten bygger på samma grund som de övriga yachterna i serien, det vill säga skrovet ”Dual Mode”. Detta skrov, som Båtliv har provkört i den största modellen, ger en behaglig gång även när det är lite högre sjö. Gången är mjuk och följsam.

För att klara detta har skrovets köl utvecklats, så att den skiljer sig från planande båtars. Magellanos skrov dämpar i själva verket sjön och ger därför en mjukare gång. Samtidigt ger det voluminösa skrovet en ökad flytkraft trots att det inte går stötigt i sjön.

Hela interiören är ovanligt stor och rymlig för att vara en yacht på 20×5,4 m. Huvuddäck är helt plant med en stor skjutdörr som leder till cockpit och vidare hela vägen till de förliga utrymmena. I salongen finns en stor yta för middag med gäster och familj, underhållningsavdelning med 50 tums TV, komplett pentry etc. allt detta är standard.

För kunder som vill ha något extra finns en extra utrustad version, med tilläggsnamnet Navetta. Bland annat är dinetten förändrad, modellen har en annorlunda lösning för interiörens trappor med mycket mera.

Motoriseringen är två stycken Volvo Penta D13 dieselmotorer på 800 hk vardera. Fullastad vid 9 knop är räckvidden över 900 Nm med tio procent bränslereserv. Det finns även möjligheter att köra snabbare. Båten kan nå en marschfart på 16–18 knop och 22 knop toppfart.

Tekniska fakta framgår av en av bilderna här intill.

Info: www.azimutpressarea.com