13 maj, 2015

Dags för Segelbåtens Dag 5–6 september

Den 5–6 september är det åter dags för Segelbåtens Dag i Stockholm. Förra årets evenemang hade bas i Wasahamnen. Seglingarna gick runt Fjäderholmarna alternativt Sverige Runt. Ett fyrtiotal klassiska segelbåtar deltog i fem olika klasser. De flesta var skärgårdskryssare, men även åtta Int. 5-or deltog i en egen klass.

I år är arrangörernas ambition är att ha tio olika startande klasser, lördag såväl som på söndag. De har satt som mål att minst fem båtar skall delta för att få segla i en egen klass. Varje klassvinnare erhåller ett Tissot armbandsur. Blir det ingen egen klass kan man alltid segla efter Almaregeln som kostnadsfritt räknas ut från ditt SRS-tal.

GYS startade Riddarfjärdsseglingarna 1965, som senare blev Segelbåtens Dag.

Hela flottan med veteranbåtar får plats i Wasahamnen. Motorbåtar, ångslupar samt andra klassiska flytetyg är välkomna. På kajen visar veteranbilarna upp sina blanka karosser efter att ha paraderat genom Stockholm.

På kajen kommer även ett salutorg att finnas bestående av en tältstad med allehanda intressanta marina och andra produkter. Inne i Båthall 1 blir det loppis. Här kan man själv sälja sina uttjänta maritima hyllvärmare.

Har man en minst 35 år gammal båt finns möjligheten till försäljning i hamnen.

Båthall 2, Isbrytaren S:t Erik och fyrskeppet Finngrundet har öppet. Även klassiska Spårvagnar kan beundras och färdas med till eventet.

På lördagskvällen arrangeras en kräftskiva med dans för alla deltagare.

För den som vill se tävlingarna från första parkett så gör Briggen Tre Kronor en dagssegling lördag och söndag.

Info: www.segelbatensdag.se