4 maj, 2015

Volvo Penta erbjuder utökad garanti för monterade delar

Volvo Penta har fördubblat garantitiden på Volvo Penta originaldelar och tillbehör som köps och monteras hos en Volvo Penta-återförsäljare. Förändringen innebär ett ännu bättre skydd för kunderna.

Volvo Penta erbjuder redan en omfattande garanti på 12 månader på Volvo Penta originaldelar. Men nu har företaget förlängt garantitiden till 24 månader för reservdelar och tillbehör som köps och monteras hos en auktoriserad Volvo Penta-återförsäljare. Och det är inte bara själva reservdelen som omfattas av garantin, utan även arbetet som krävs för montering.

– Vi erbjuder redan idag en generös garanti på Volvo Penta originaldelar och tillbehör och den förmånen behåller vi naturligtvis för samtliga Volvo Penta-kunder. Men vi ville erbjuda ett extra skydd till kunder som handlar reservdelar och får dem monterade genom våra Volvo Penta-återförsäljare, säger Anna Müller, chef för affärsutveckling för eftermarknaden. – Kvaliteten på våra reservdelar och tillbehör, i kombination med vårt professionella återförsäljarnätverk över hela världen, ger oss möjlighet att erbjuda ett ännu mer omfattande skydd till kunderna.

När kunderna köper Volvo Penta originaldelar eller tillbehör och får dem monterade hos en Volvo Penta-återförsäljare kan de känna sig ännu tryggare. De vet att delarna har monterats fackmässigt av kompetenta Volvo Penta-medarbetare för att garanterat fungera på bästa sätt och ge största möjliga tillförlitlighet. Dessutom är Volvo Penta originaldelar exakt anpassade efter specifikationerna och toleranserna hos Volvo Penta-motorer och de är konstruerade för att fungera perfekt tillsammans. Samtidigt leder de till optimal bränsleeffektivitet med lägsta möjliga bränslekostnader och utsläpp.

– Med Volvo Penta finns det inga svaga länkar i kedjan. Vi erbjuder reservdelar av hög kvalitet som är skräddarsydda för våra motorer – plus förstklassig service och kompetens. Och om någonting ändå skulle gå snett ser vår garanti – både den vanliga och den nya, utökade – till att kunden är ordentligt skyddad, avslutar Anna.