28 april, 2015

Riva 76 Coupé bygger på klassiska linjer

Italienska lyxbåtsvarvet Riva har presenterat planerna på en helt ny Riva 76 Coupé. Båten är redan under konstruktion vid Ferretti Group plant i La Spezia på den italienska västkusten.

Den nya skapelsen från Riva får sin premiär i september vid Ferretti Group Première, ett event i Monte Carlo. Därefter kommer hon att visas upp på Cannes Yachting Festival 2015, som även den hålls i september.

För Riva innebär begreppet coupé en kombination av sportighet och stil. Sådant har det anrika båtföretaget redan gott om bland sina tidigare modeller, varav en del har blivit rena ikonerna i båtvärlden.

Det här projektet har kommit till delvis för att bevara familjekänslan tillsammans med flera andra nya modeller från Riva, bland annat Ego Super, Domino och 122 Mythos.

– Jag blir alltid väldigt stolt med en känsla av ansvar när en ny Riva föds till liv, säger Ferretti Groups styrelseordförande, Mr Alberto Galassi

Teamet bakom den nya coupébåten har en stor utmaning i att förvalta det 173-åriga arvet från Riva. 76-fotaren återspeglar just den visionen; den kombinerar ett fantastiskt förflutet med den allra senaste teknologin.

Med den här nyheten och två andra nyheter från Riva under 2015 hoppas företaget kunna återta sin plats och roll som ambassadör för italiensk skönhet och stil. Riva 76 är ett resultat av samarbetet mellan Mauro Micheli och Sergio Beretta från Officina Italiana Design (företaget som exklusivt designar hela serien med Riva-båtar), Ferretti Groups Product Strategy Committee och gruppens ingenjörsteam.

Det första skrovet lackeras i en särskild silvermetallic, Moon Grey, en färg som även återfinns i mycket övrigt ombord. I den här båten kombineras Moon Grey med Bright Black. Till den sportiga stilen bidrar även över 40 kvm glasytor.

Riva 76 är 22,98 m lång och 5,75 m bred. Motoriseringen består av två stycken MAN V12 V-drive à 1 550 hk. De ger en toppfart på 33 knop och en marschfart på 29 knop. Kunderna kan även välja mer kraftfulla maskiner i form av två MAN V12 à 1 800 hk, som ger 37 knops toppfart och 32 knop marschfart.

Info: www.riva-yachts.com