23 april, 2015

Snabb Swan racer för cruising över hela världen

Finska Nautor har presenterat en ny cruiser för den som vill kunna segla med bra prestanda men ändå högsta komfort över hela världen.

Nya Swan 80RS ingår i Swans Performance Cruising Range. Liksom alla yachter från Swan, som byggs i Finland, är hon snabb och välseglande. Skillnaden mot andra båtar i den här klassen är att hon också har sådant som de verkliga långseglarna uppskattar; skyddad sittbrunn, större tankkapacitet, större motorrum och större stuvutrymmen.

De kraftfulla skrovlinjerna av German Frers har kombinerats med en elegant förhöjd salong, som gör att besättningen alltid har god sikt runt båten. Inredningen är tillverkad i ljus ek och båten har gott om ljusinsläpp via fönster och ventiler.

Inredningen finns med tre olika kabiner med separata badrum plus en rymlig ägarkabin. Besättningen har sina utrymmen inklusive pentry föröver.

På däck är layouten ren och ergonomisk, så som kunderna förväntar sig att det ska vara på en Swan. Allt för att ge en maximal sjöupplevelse med högsta säkerhet.

Gästerna kan slappna av i en separat centre cockpit, utan att vara i vägen för winchar med mera. I aktern finns en lucka med badplattform som hanteras med hydraulik för att göra det enkelt att komma ner till vattnet via en tender.

Båten är byggd med den senaste vakuumtekniken och de senaste materialen, vilket gör denna Swan 80RS lätt, styv och stark. Båten har lång vattenlinje, en performance bulb kör och stora segelytor med en rigg som delvis är gjord i kolfiber.

Nautor’s Swan, som är italienskägt, firar sitt 50-årsjubileum under 2016.

Info: www.nautorswan.com