21 april, 2015

Palm Beach 42 – läcker nykomling på lyxmarknaden

Palm Beach 42 är en helt ny båt i klassiskt läcker design för den som vill ha en första lyxbåt. Det är den minsta modellen från australiska Palm Beach. En kompakt och effektiv liten yacht.

Enligt varvet är detta tack vare modern teknik den lättaste men starkaste båt som de har byggt. Hennes halvplanande skrov och låga tyngdpunkt ger en stabil gång med en beräknad toppfart på cirka 30 knop.

Mark Richards, grundare och vd för Palm Beach Motor-yacht, säger:

– Nya PB42 är en av de rymligaste båtarna i sin klass och den har en av de bästa inredningslösningarna som jag har sett i den här storleken. Det är en vacker och snabb båt för farter över 30 knop och en av de mest bränsleeffektiva båtarna på marknaden idag. Men det kanske viktigaste är att varvets byggkvalitet garanterar att den absolut är i topp vad gäller kvalitet och detta till ett pris under USD 1 miljon.

Ombord i 42:an finns två layouter med en eller två stora kbiner med pentry uppe eller nere i båten. Ägarkabinen har en king-sized säng, gott om garderober och andra stuvutrymmen och ett eget badrum föröver. För bästa säkerhet har den här modellen samma typ av ”flush deck walk-ups” som företagets 52-fotare.

Motoriseringen är en Volvo Penta D-6 på 435 hk dieselmotor med axeldrift. Som alternativ finns Volvo Penta IPS för den europeiska marknaden. Skrov och överbyggnad är tillverkat med den senaste teknologin. Det innebär E-Glass, Corcell och Airex skommaterial, Duflex paneler, vinylester och epoxy för att garantera ett starkt och extremt starkt lättviktsskrov byggt i vakuum.

De slanka motoryachterna från det snabbt växande Palm Beach varvet visar på en ny stil från båtbyggare i den här delen av världen. Båtarna är klassiskt ”amerikanska” i sin stil och har fina och mycket sjövärdiga skrov.

Palm Beach Motor Yacht Co Pty Ltd grundades 1995 av den världsberömda seglare och åttafaldiga vinnaren av Sydney to Hobart race, Mr. Mark Richards.

Palm Beach Motor Yachts är känt för att använda modern teknik för alla plastjobb och fint hantverk i inredningen. Alla båtarna designas och tillverkas med hög kvalitet i Berkeley Vale, 10 km norr om Sydney.

Tekniska fakta
Längd: 14,9 m
Bredd: 4,49 m
Djup: 0,91 m
Vikt: 10 886 kg
Bränsle: 1 200 liter
Vatten: 700 liter
Hålltank: 200 liter
Motor: Volvo Penta D-6, 435 hk
Toppfart: 30 knop
Marschfart: 26 knop

Info: www.pbmotoryachts.com