21 april, 2015

Lättare för rörelsehindrade med ny lyftplattform

En ny plattform från PrestoMarine Lifts gör det enklare för rörelsehindrade att ta sig ombord i båten. Nyheten – PML platform – kommer från superyachtindustrin och det krävs en lite större motorbåt för att den ska få plats.

PML platform är ett tillbehör som kan installeras på båtens existerande lyftanordning för till exempel vattenskoter eller tender. Den gör det betydligt enklare att komma upp ur vattnet.

Plattformen är designad för att användas som ett extra steg för rörelsehindrade. Den kan justeras så att ett steg är under eller över vattenytan.

– Med ett nät runt omkring kan steget även användas som ett säte för barn strax under vattenytan, säger Monica Hedlund på PrestoMarine Lifts.

– Konceptet med PML platform var klart i slutet av 2014 och demonstrerades på en lyft vid Allt för sjön i Stockholm i mars. I den här versionen finns det inget liknande på marknaden – en produkt som kan monteras av eller på en redan existerande lyft. Den första lyften är redan på väg till USA för installation den här veckan.

Idén med PML platform kom fram efter kontakter med en kund på en båtmässa. Han berättade om hur svårt det är att lyfta någon ur vattnet upp på en badplattform.

PML platform tillsammans med Presto L200F kostar under 10 000 US Dollar plus moms.

PrestoMarine Lifts håller också på att lansera den tredje generationen av sityt railsystem, som kommer i maj. Det fanns tidigare bara för XL500 lift, men den nya generationen kommer även att passa L200 och XXL1000. Systemet har sålts i USA, Tyskland, Skottland och till flera kunder i Sverige.

Info: www.prestomarine.com