10 april, 2015

Tankoa levererar första yachten

Yachtbyggaren Tankoa ska snart leverera sin första stora yacht, den som syns på bilderna här intill. Varvet säger själva att de är den enda båtbyggaren som levererar yachter i den här klassen och med den här stilen.

Tankoa S693 på 69,30 m har designats och tagits fram i samarbete med Yacht-Ology, ett företag som ägs av Michel Karsenti. Kontraktet för den nya yachten skrevs i mars förra året till en före detta kund hos Karsenti.

Tankoa Yachts kallar sig för ett ”boutique shipyard” och är baserat i Genua. De har återförsäljare och agenter världen över. Leveransen av den nya yachten är planerad till sent i juli i år. Hon kommer då att kryssa omkring i vattnen utanför den franska Rivieran och får senare sin premiär på 2015 Monaco Yacht Show.

Tankoas filosofi är att kunna ge yachtkunderna något annat än holländska eller tyska yachter som alternativ. Hur annorlunda den här yachten blir jämfört med många andra på den ständigt heta yachtmarknaden blir intressant att följa.

Yachten är redan till stora delar klar. Ombord finns allt från lyxiga boutrymmen för ägare och gäster till bastu, gym och en ”lekavdelning” för vuxna.

Båda yachtens huvudmaskiner är försedda med filter i kolfiber för att minimera utsläpp och för att möta standards enligt RINA Green Plus. Generatorerna har dessutom extra tryckförsedda filter och ljuddämpare för miljöns skull.

Info: www.yacht-ology.com