2 april, 2015

Nytt komplett utbildningsmaterial för Utsjöskepparintyget

Det har under många år saknats ett uppdaterat och inte minst komplett utbildningsmaterial för Utsjöskepparintyget. Nu saknas det inte längre!

Pressmeddelande:

Strax efter årsskiftet blev Utsjöskeppare.se klar. På webbplatsen www.utsjoskeppare.se finns ett utbildningsmaterial, både för elever och lärare, som är mycket väl anpassat till NFB:s krav. Utbildningsmaterialet är helt komplett, uppdaterat och naturligtvis ingår övningsuppgifter.

Utsjöskeppare.se är en tjänst som tillhandahålls “elektroniskt”. Varje lärare och elev får en egen inloggning till webbplatsen där de kan välja mellan att läsa på skärmen (dator, mobil eller surfplatta), spara ner på sin egen dator eller skriva ut utbildningsmaterialet på papper.

För läraren finns ett presentationsmaterial för varje kapitel som tillhandahålls som PDF-filer ihop med skriftliga råd och tips vilket gör att läraren inte behöver arbeta fram egna presentationer till lektionerna. Sammanlagt består presentationsmaterialet av cirka 300 bilder.

För eleverna är utbildningsmaterialet indelat i 15 kapitel varvid det till 4 av dem finns övningsuppgifter (tidvatten, tidvattenströmmar, planering och navigering). Utskrivet omfattar materialet cirka 500 sidor med relativt stor stil för att vara lättläst och möjliggöra för exempelvis anteckningar och understrykningar.

Ihop med övningsuppgifterna ingår cirka 50 sidor ur Reeds Nautical Almanac (årgång 2006) som PDF-filer. Någon nautisk almanacka behövs således inte för att leda eller gå utbildningen. Övningsuppgifterna i tidvattenströmmar, planering och navigering är baserade på övningssjökortet 5055 (Newhaven – Calais / British Admiralty).

Utbildningsmaterialet tillhandahålls elektroniskt av flera skäl;
• Ingen lagerhållning för er som kursarrangör.
• Lägre kostnad för utbildningsmaterialet jämfört med pappersmedia.
• Inga distributionskostnader eller leveranstider.
• Modernt och bra för miljön.
• Allt material är sökbart via fritextsökning.
• Möjliggör supplementmaterial i form av länkar, dokument, videofilmer och artiklar.
• Och viktigast av allt – det uppdateras ofta. Normalt flera gånger per vecka i form av bland annat rättningar, kompletteringar, förtydliganden och ny information.
Utsjöskeppare.se gör tröskeln för en organisation att starta upp en kurs i Utsjöskepparintyget mycket låg. Ni ordnar med en lärare, kurslokal och inbjudan till elever. Resten erhåller ni ifrån Utsjöskeppare.se.

Låter detta intressant? Läs mycket mer och titta på exempel på utbildningsmaterialet på;

http://www.utsjoskeppare.se