11 mars, 2015

Sail Racing kläder till America’s Cup och ORACLE TEAM USA

Svenska Sail Racing International har utsetts till officiell klädpartner till America’s Cup och till ORACLE TEAM USA, försvararen av den prestigefyllda America’s Cup-trofeén. Sail Racing kommer att förse America’s Cup och ORACLE TEAM USA med både tekniska sjökläder och sportswearprodukter samt officiella merchandise-kollektioner för varje America’s World Series Event under 2015 och 2016 och för America’s Cup-finalerna i Bermuda 2017.

Partnerskapet med ORACLE TEAM USA, försvararen av 35:e America’s Cup med Jimmy Spithill, ”Sailor of the Year”, innebär att Sail Racing förser teamet med alla tekniska sjökläder och sportswearprodukter. Samarbetet skapar också en plattform för Sail Racing att utveckla produkter för en ny generation atleter inom segling.

”Vi är mycket stolta att vara officiell klädpartner till ORACLE TEAM USA, det snabbaste teamet i världens mest prestigefyllda sammanhang inom segling” säger Joakim Berne, projektansvarig på Sail Racing International. ”Seglarna kommer att vara djupt involverade i utvecklingen av våra nya tekniska produkter. Dessa används under extrema förhållanden där feedback från seglarna kommer ligga till grund för vår produktutveckling.”

Sail Racing International fokuserar på tekniska produkter för extrem segling i höga farter. Nu komer varumärket vara delaktigt i hjärtat av världens snabbaste och mest spektakulära sammanhang inom segling. ”Seglingen har ändrats enormt mycket de senaste åren,” säger Berne.

”Kraften och farten i dagens båtar har skapat mycket större krav på seglarens fysik och rörlighet, vilket medför ett större behov av än mer teknisk utrustning,” fortsätter han.

”Vårt synsätt har förändrats från att producera plagg för seglare till att nu utveckla produkter för atleter. Vi har lagt mycket tid de senaste två åren tillsammans med våra leverantörer, designers och mönsterkonstruktörer för att hitta lättare material, nya detaljer och en mer funktionell passform. Nu ska vi applicera detta på Jimmy Spithill och resten av teamet i ORACLE TEAM USA.”

ORACLE TEAM USA och Jimmy Spithill använde produkterna för första gången i februari. ”Vi har redan testat en del av utrustingen under vår träning i San Francisco,” säger skepparen Jimmy Spithill. ”Första intrycket är väldigt positivt och jag tror absolut det är till vår fördel att våra seglare är delaktiga i utformningen av vad vi kommer att använda på båten under de kommande två åren,” säger Spithill.

Partnerskapet med ORACLE TEAM USA är baserat på ett 3-års kontrakt och sträcker sig till och med finalerna i Americas Cup i juni 2017.

”Detta innebär tre år med en enorm potential till att utveckla våra produkter och det ger en möjlighet att nå nya marknader för att skapa en stark internationellt försäljning,” säger Joakim Berne, projektansvarig på Sail Racing International.

”Amerikanska marknaden är nu nästa steg för Sail Racing”

Redan till första eventet i America’s Cup World Series i juni i Cagliari på Sardinien, kommer Sail Racing presentera en officiell merchandise-kollektion för ORACLE TEAM USA. Kollektionen kommer vara tillgänglig på alla event, inklusive finalerna i America’s Cup på Bermuda 2017 samt online för distribution över hela världen.

Sail Racing kommer också att ta fram en merchandise-kollektion för America’s Cup som kommer finnas tillgänglig online och i en eventbutik på plats under America’s Cup World Series eventen över världen under 2015 och 2016 samt i America’s Cup race-village på Bermuda, hemmaplan för America’s Cup 2017.

”Vi kommer att bygga en unik konceptbutik på alla World Series event där vi erbjuder en bredd av merchandise-produkter för America’s Cup och America’s Cup World Series eventen,” säger Joakim Berne. ”I tillägg till detta, förser vi även tekniska plagg och sportswearprodukter till all personal inom America’s Cup.”