7 mars, 2015

Ny sajt för miljösmarta båtägare

På den nya sajten Båtmiljö.se får du som båtägare massor av tips på miljösmarta lösningar för båtlivet. Surfa in när du vill få inspiration inför vårrustningen eller till exempel veta vilka miljövänliga och enkla alternativ som finns till bottenmålning.

– Sajten är en guide för dig som båtägare och hjälper dig i alla beslut där du kan påverka miljön. Oavsett om du är hemma eller ute på sjön ska du snabbt kunna gå in och få svar på din fråga, till exempel var närmaste latrintömningsstation finns, säger projektledaren Helena Nilsson.

Båtmiljö.se är under uppbyggnad och mycket mer information kommer att läggas till. Bland annat ska även du som är ansvarig i en båtklubb kunna få tips och idéer gällande klubbens ansvarsområden och läsa om hur andra båtklubbar har löst olika situationer.

I slutet av mars kommer du också att kunna ladda ner en presentation om miljövänliga alternativ till bottenmålning. Den är helt gratis och fri att använda för vem som helst – perfekt för båtklubbens årsmöte eller ungdomssektionens möten.

Presentationen kommer från projektet Ren båtbotten utan gift, som under februari och mars har föreläst i båtklubbar runt om i Sverige.

Båtmiljö.se drivs från och med 2015 av Svenska Båtunionen med finansiellt stöd av Havs- och vattenmyndigheten. Tidigare drevs sajten av Skärgårdsstiftelsen.