6 mars, 2015

Fånga naturens skönhet med COOLPIX P900

Nikon Coolpix P900 är en ny kamera för alla fotografer som är intresserade av djurliv och natthimlen. Det är en ny kamera med en kraftfull optisk zoom på 83× som fångar även små detaljer.

Den extremt kraftfulla optiska zoomen täcker 24 till 2 000 mm och kan utökas till 4 000 mm med Dynamic Fine Zoom1, för att du ska komma närmare naturen än någonsin tidigare och fånga alla detaljer i både stillbilder och filmer i full HD. Det högkvalitativa ljusstarka objektivet på f/2,8–f/6,5 ger en kristallklar, högupplöst bild även när du zoomar ända ut till 2 000 mm telefoto (motsvarande i 35 mm-format).

Med den här kameran kan du reagera snabbt, med snabb AF och kort slutarfördröjning. Dessutom blir telefotografering för hand exceptionellt stabil tack vare en högpresterande vibrationsreducering med Dual Detect Optical VR med högeffektiv minskning av oskärpa, motsvarande att fotografera med 5,0 steg kortare slutartid2. Den nya högpresterande vibrationsreduceringen kan nu förbättra vibrationsabsorberingen genom att identifiera rörelser samtidigt både från objektivet (sensor för vinkelhastighet) och från bildsensorn (information om rörelsevektor), för att bättre kunna beräkna oskärpan i bilderna och uppnå en mycket förbättrad vibrationsreducering.

Flexibel komposition för motiv som rör sig snabbt görs enkelt med den stora vinklingsbara LCD-monitorn (RGBW) på 7,5 cm (3 tum) med 921 000 punkter, plus att den inbyggda elektroniska sökaren gör det enkelt att ändra mellan fotograferingsstilar med hjälp av en inbyggd ögonsensor som växlar automatiskt från monitorn till sökaren när du sätter ögat till sökaren.

Du kan hålla koll på dina fotograferingsplatser med superb precision tack vare det inbyggda stödet för de internationella satellitsystemen GPS/GLONASS/QZSS som ger snabb och exakt information var du än befinner dig i världen. Dela dina bilder direkt med inbyggt stöd för Wi-Fi®3 och NFC4 med ett enkelt tryck på Wi-Fi®3-knappen eller genom att ansluta den NFC-aktiverade4 kameran till en smart enhet4.

Fånga allt ner till en detalj du inte trodde var möjligt med 83× optisk zoom, utökbar till 166× Dynamic Fine Zoom1, med snabb svarstid tack vare snabb AF och kortare avtryckarfördröjning. Du behöver aldrig tappa ett motiv som rör sig snabbt tack vare snabbåterställningsknappen för zoom som sitter vid zoomreglaget och som direkt återställer vidvinkelfokus för att du snabbt ska kunna hitta motivet igen. Den stora vinklingsbara LCD-monitorn (RGBW) på 7,5 cm (3 tum) med 921 000 punkter och den inbyggda elektroniska sökaren ger dig flexibla kompositionsmöjligheter och hjälper dig att anpassa dig till nya fotograferingsutmaningar. Dessutom har du Dual Detect Optical VR (vibrationsreducering) på 5,0 steg som motverkar kameraskakningar även vid full zoom, perfekt för handhållen fotografering av stillbilder samt filmer i full HD (1 080p/60p). Dina filmer i full HD innehåller högkvalitativt riktat ljud tack vare funktionen Zooma mikrofon som ändrar vinkel efter hur du zoomar.

All information du behöver för att logga dina fotograferingsplatser får du snabbt och exakt tack vare det inbyggda stödet för GPS/GLONASS/QZSS, var du än befinner dig i världen. Dela dina bilder direkt från resan med inbyggt stöd för Wi-Fi®3 och NFC4 som gör det enkelt att vara social – med ett enkelt tryck på Wi-Fi®3-knappen eller genom att ansluta den NFC-aktiverade4 kameran till en smart enhet4.