25 februari, 2015

Slutrullat på sjön med nya Zipwake trimsystem

Nu är säkerhet och komfort tillgängligt för alla motorbåtsägare. Svenska Zipwake är först på marknaden med ett helautomatiskt och snabbreglerande trimsystem till en bråkdel av tidigare pris. Zipwake minskar dessutom bränsleförbrukningen och sparar miljön.

– Vi har tagit fram en unik teknisk innovation, överlägsen liknande produkter när det gäller funktion, prestanda och pris. Zipwake kommer att revolutionera båtbranschen, säger Lorentz Simonson, vd på Zipwake AB.

Zipwake Dynamic Trim Control System är anpassat till i första hand planande och halvplanande motorbåtar mellan 6 – 18 meter. Med integrerat 3D Gyro och GPS i manöverpanelen erbjuds ett helautomatiskt system där båtens gångläge regleras snabbt, precist och automatiskt.

Interceptorernas verkan gör också att båten når sin planingströskel väsentligt snabbare och behåller sitt planingsläge även i lägre farter, vilket minskar både vågbildning och bränsleförbrukning. Därmed minskas miljöbelastningen. Systemet ger dessutom bättre komfort och säkerhet vid acceleration, när man girar, och vid körning i sidsjö.

– Enkelhet och säkerhet är viktiga faktorer. När båten lämnar hamnen trycker föraren bara på Autoknappen, sedan sköter systemet sig snabbt och enkelt på egen hand. Det innebär att föraren kan koncentrera sig på körningen istället för en massa knappar och inställningar, fortsätter Lorentz Simonson.

Det nya trimsystemet är resultat av ett teknologiskifte där man vidareutvecklat och förpackat känd teknik på nytt sätt. Till ett betydligt lägre pris än tidigare.

– Vi har lyckats med det omöjliga! Zipwake kostar 15 000 kronor, tidigare har ett avancerat trimsystem kostat omkring 200 000 kronor. Vårt pris gör att fler kan köpa ett snabbreglerande trimsystem och därmed öppnas en helt ny marknad för fritidsbåtar, säger Niclas Olofsson, teknisk chef på Zipwake som investerat i nya produktionsverktyg för att kunna massproducera sitt trimsystem.

Zipwake är svenskproducerat och distribueras av Båtsystem AB, på den svenska marknaden. Även internationellt har Zipwake väckt uppmärksamhet, bland annat i tidningen Motor Boat & Yatching som menar att Zipwake är en av de mest betydande produkterna när det gäller utvecklingen av nya styrsystem för båtar.

– Ja, det omdömet är vi stolta över. Vi märker av ett stort intresse för Zipwake och har redan beställningar i Europa. Vi har även fått förfrågningar från varv såväl i USA som i Asien. Det ska bli väldigt spännande att presentera Zipwake ytterligare och mer ingående för båtbranschen och marknaden, säger Lorentz Simonson.

Zipwake premiärvisas på Allt för sjön i Båtsystems monter C11:21, på pressträffen fredagen den 27 februari klockan 13:00 Allt för sjön pågår mellan 28 feb- 2 mars på Stockholmsmässan.

För mer information:
www.zipwake.com
www.batsystem.se

Kommentarer

Håkan Melin 17:22:19 2015-03-03

Är det någon som har provat ?