24 februari, 2015

68M Explorer from Tony Castro Design

Båtdesignern Tony Castro är känd för sina många fina båtar (bland annat Galeon) och stora yachter. Här har han tagit ut svängarna ordentligt och ritat en 68 m lång och 13 m bred yacht, kallad Explorer Superyacht. Avsikten är att bygga den hos Sunrise Yachts i Turkiet. Yachten är avsedd för tolv gäster och 15 i besättningen.

På utsidan ser den här yachten ut som en riktig jorden runt-kryssare och den är också fullt kapabel att ta sin besättning jorden runt. Båtens robusta yttre är designat för att motstå alla väderförhållanden, men ändå bjuda på all den lyx som passagerarna vill ha.

En antydan om all lyx märks på utsidan med olika däck och lösningar som har fått sin inspiration från supplyfartyg och fiskebåtar. Båtar som är byggda för alla de tuffaste väder man kan tänka sig.

Hon är konstruerad för att vara väldigt sjötålig med ett supereffektivt skrov, som har konstruerats med hjälp av Tony Castros Naval Architecture tillsammans med den senaste tekniken. Resultatet är en yacht med högre effektivitet och bättre sjöegenskaper är många andra yachter i motsvarande storlek.

Ombord finns gott om plats för diverse leksaker och nödvändigheter. Hon kan till exempel ta med en helikopter i ett klimatkontrollerat garage, två limo tenders, bil, ubåt, vattenskotrar, paddleboards och en mängd andra nödvändigheter att ha med sig till havs…

Ombord finns all bekvämlighet man kan önska. Här finns också möjligheten att skapa ett obsevationsdäck med öppet tak, bio, beach club, bastu, dykpool, gym, pool, vinkällare och mycket bekväma utrymmen för tolv gäster.

Tekniska specifikationer
Längd: 68,4 m
Bredd: 12,9 m
Djupgående: 3,5 m