20 februari, 2015

Mercury lanserar en flotta av nya motorer i Miami

På Miami International Boat Show i USA lanserade Mercury Marine fyra nya motorer – utombordaren Verado 350hp, utombordaren Mercury Racing Verado 400R, drevmotorn Mercury Racing QC4v 1550 samt drevmotorn Mercury 4.5 liter 200 hk.

Pressmeddelande:

Mercury Verado 350 utombordare
Verado 350 är den starkaste motorn i Mercurys Verado-familj av 4- och 6-cylindriga turboladdade FourStroke-utombordare, som sträcker sig från 150 till 350 hk.
Verado 350 är baserad på Mercurys kända kompressorladdade Verado-utombordare med rak sexcylindrig motor. Den levererar en oöverträffad hastighet och prestanda utan att offra hållbarhet eller bränsleekonomi i marschhastighet.
Verado 350 är ytterst effektiv och ger upp till 10 % bättre bränsleekonomi jämfört med konkurrerande utombordare, vilket betyder längre räckvidd per tank. Med en vikt på endast 303 kg är Mercury Verado 350 hela 43 kg lättare än närmsta konkurrerande 4-taktare.
Nya 350 levererar klassledande prestanda precis som tidigare Verado-modeller. Denna motor har ett överlägset vridmoment över hela arbetsområdet, vilket ger en raketliknande acceleration till planing, högre topphastighet och suveräna egenskaper i marschhastighet.
Verado 350:s nya friskluftsintag är konstruerat för att ta in kall, frisk luft utifrån och leverera den till kompressorn. Dess större, rakare form konstruerades för att skapa ett luftmotstånd med mindre turbulens. Den vattenkylda kompressorn leverera extra kraft genom att utnyttja vatten från kylsystemet som ett kylande fodral runt kompressorns komponenter, vilket minskar det arbete som krävs för att komprimera luftintaget och ökar den allmänna hållbarheten.
Andra finesser inkluderar toppkåpans unika labyrintutformning som håller motorn torr; en stylad, ventilerad svänghjulskåpa som gör det enklare för motorn att avge sin värme; optimerade styrplåtar som maximerar förarens manövrering i höga hastigheter; Verados robusta och erkända växelhus med 5,44-tums diameter som klarar tuff sjö och ger ett extra lyft till längre och tyngre mittkonsols- och walk-aroundbåtar; specialsmörjning av nedre växelhuset som sänker fettets temperatur och ökar växelhusets effektivitet, samt ett system för tomgångsladdning som adaptivt ökar motorns varvtal i låga hastigheter när batterispänningen är låg.

4,5-liters drevmotor på 200 hk
Drevmotorn 4.5L 200 hk konstruerades och tillverkades vid Mercury Marines globala högkvarter i Fond du Lac, Wisconsin, USA. 4.5L 200 hk är baserad på drevmotorn 4.5L 250 hk, som Mercury lanserade i maj 2014.
MerCruiser 4.5L upprättar en ny standard avseende acceleration och allmän prestanda med konstruktionsinnovationer som exempelvis ett insugningssystem med långa, vridna kanaler och en stor slagvolym, vilket ger ett enastående förhållande mellan effekt och vikt.
Modellen 4.5L har en maximal bränsleeffektivitet och är exceptionellt tyst. Dess nykonstruerade bakåtvända spjällhus, ljudlösa spjäll, motorkåpa och fästen, det lätta svänghjulet, bränslematningsmodulen och oljesumpen arbetar alla tillsammans för en överlägsen ljudkvalitet och mjuk gång från tomgång genom hela effektregistret för en bättre upplevelse i båten.
Denna 4,5-liters V6 har också Adaptive Speed Control (ASC), som automatiskt håller det inställda varvtalet oavsett om belastningen eller förhållandena ändras, t.ex. i svängar, vid dragsporter samt vid lägre hastigheter i planing. Resultatet är en gas som svarar snabbare och en ”sportigare” känsla för föraren, som nu inte behöver göra kontinuerliga gasjusteringar.
Mercury Marine byggde in det ultimata rostskyddssystemet i 4.5L V6 med hjälp av hållbara gjutjärnsdetaljer överallt där motorn kommer i kontakt med havsvatten, samt med korrosionsbeständig aluminium och kompositmaterial på alla andra ställen. Digitala sensorer används överallt istället för analoga.

Mercury Verado 400R
Med fantastiska 153 hk per liter är helt nya utombordaren Mercury Racing Verado 400R den mest kraftfulla utombordaren för konsumentmarknaden som Mercury någonsin producerat. Den levererar det största kraft/vikt-förhållandet av alla 4-takts utombordare i klassen, vilket kan uppnås tack vare ett antal uppgraderingar av den kända 2.6L Verado-plattformen.
Detta kraftpaket är framtaget för att komplettera den senaste generationen av lätta, effektiva glasfiber, RIB deep-V- och mittkonsolsbåtar.
400R har en specialanpassad effektkalibrering tillsammans med ett system för insug av kall luft, vilket ger ökat luftflöde och effektutveckling samtidigt som insugsbullret minskas avsevärt och ger förbättrad ljudkvalitet. En helt ny vattenkyld kompressor har konstruerats för att sänka insugstemperaturerna och kraftigt öka lufttätheten, vilket ger motorn förmågan att utveckla ett oöverträffat vridmoment och unik acceleration hela vägen från lägre registret till det maximala motorvarvtalet på 7000 rpm. Elektronisk bränsleblandning gör att motorn kan köras säkert på 95 Ron-bränsle när det rekommenderade 98 RON-bränslet inte finns tillgängligt för att maximera
effekten.
400R är den första Verado.motorn med tävlingstestade Sport Master växelhuset Sport Master, med lågvattenintag för extra effekt.
Mercury Racing Verado 400R finns i klassiska Phantom Black eller Cold Fusion White, som passar i stort sett alla båtskrovsfärger. Cold Fusion White-modellerna har Racing-blå dekor från fabriken. Fler dekorer från Mercury Racing finns i ytterligare sex alternativ för ultimat styling.

Verado Racing 400R är den första utombordaren från Mercury Racing med tekniken Joystick
Piloting for Outboards (JPO). Mercury Digital Throttle & Shift (DTS) ersätter eftersläpningen och tvekan hos traditionella gasreglage och växelkablar med digital precision, vilket ger smidig växling och omedelbar gasrespons. Mercury Racings ergonomiska och snygga Zero Effort digitala reglage går hand i hand med joystickstyrningen för en intuitiv styrning.

Mercury Racing 1550 drevmotor
Mercury Racings nya drevmotor QC4v 1550 med dubbel kalibrering är konstruerad för de tävlingskonsumenter som söker spänningen av att ha en tävlingsmotor på 1550 hk i aktern, med alternativet att köra med 1350 hk och lågoktanigt bränsle. Den har ett avancerat styrsystem som gör det möjligt för föraren att växla motoreffekt via en elektronisk nyckelring.
Race-nyckelringen förvandlar motorn till en renrasig tävlingsmaskin som pumpar ut 1550 hk när den körs på racingbränsle 112 AKI (”anti knock index”). Pleasure-nyckelringen väljs när det är dags för en fritidstur på sjön, vilket ger 1350 hk med 98 RON-bränsle. Båda bränsleinställningarna ger maximalt vridmoment och maximal effektivitet, och de är utformade för att optimera motorns effekt över hela registret.
De elektroniska nyckelringarna utgår ifrån Mercurys stöldskyddssystem TDS (Theft Deterrent System). Nyckelringarna Race/Pleasure ger föraren visuella tecken via en interaktiv VesselViewskärm. En nyckelring kontrollerar hästkraftsuttaget för flera motorer. TDS (Theft Deterrent System) inaktiverar båten om en tilldelad elektronisk nyckel inte kopplats in. Den dubbla kalibreringen ger konsumenten ökat värde genom att i princip erbjuda två motorer i en, båda skyddade genom en fabriksgaranti.
Detta är ett helintegrerat styrsystem med växlingsbara motorinställningar, vilket ger båtägaren en mycket större upplevelse genom att vanligt pumpbränsle kan användas i områden där 112 AKIbränsle saknas eller när full tävlingskraft inte önskas.
1550-modellen är den senaste generationen av Mercury Racings exklusiva QC4v-motorplattform (fyra kamaxlar/fyra ventiler). Motorns hållbarhet har förbättrats med smidda tävlingskolvar som konstruerats för tävlingsbränslet 112 AKI, vilket ger maximalt vridmoment och maximal effekt.
Ett helt nytt filter till laddluftskylaren med element och hus i rostfritt stål gör det enkelt att lossa och rengöra, samtidigt som mindre smutspartiklar som t.ex. sand hindras från att komma in i laddluftkylaren. 1550-modellen har även motormonterad strömkabel för enkel anslutning till båtens batteriisolatorer.
Motorn på 9,0 liter och fyra kamaxlars/4 ventilers (QC4v) cylinderblock och topplock, kombinerat med SmartCraft Digital Throttle & Shift (DTS), ger stor kraft med lyxbilskänsla i körningen. Tack vare 1550-modellens dubbla kalibrering får du både en tävlingsbåt och en högpresterande fritidsbåt.