20 februari, 2015

Stena bjuder på segling i 3D med heta Oculus Rift

Som titelsponsor för sjätte året i rad tar Stena ett nytt grepp inför sommarens seglingstävling Stena Match Cup Sweden 2015 på Marstrand. I år får besökarna en unik chans att testa världsnyheten Oculus Rift – 3D-glasögonen som tar virtual reality till en helt ny nivå. Ta på glasögonen och du befinner dig plötsligt mitt i spänningen på en matchracingbåt. Garanterad action utlovas!

Stena Match Cup Sweden är Sveriges största internationella seglingsevent och i början av juli varje år samlas drygt 100 000 personer på Marstrand för att följa matchracingsegling i världsklass. Möjligheten att få uppleva det actionfyllda äventyret ”i verkligheten”, med hjälp av Oculus Rift-glasögonen, ges i Stenas monter precis vid tävlingsområdet på Marstrand.

”Det är mycket buzz kring Oculus Rift i spel- och teknikkretsar just nu. 3D-glasögonen förväntas ge en ny dimension till hela spelvärlden när de släpps till konsumenter. Men det blir först senare i år. Därför är det extra kul att vi redan i början av sommaren kan erbjuda besökarna på Stena Match Cup Sweden en unik möjlighet att testa världsnyheten – och samtidigt få känna på nerven ombord på en matchracingbåt”, säger Lovisa Andersson, Marketing och Branding ansvarig Stena Metallkoncernen.

”Trycket förväntas bli stort, men vi kommer rigga upp flera stationer som kommer att finnas på plats under alla tävlingsdagarna. När du har seglat klart i virtual reality är det bara att kliva vidare ut på åskådarplatsen på klipporna ute på Marstrand med närhet till de tuffa och spännande tävlingarna. Det blir en dubbel seglingsupplevelse utöver det vanliga”, säger Lena Alvling, Event & Marknadschef på Stena Bulk.

Oculus Rift är ett Virtual-Reality headset, som ser ut lite som ett par skidglasögon fast helt svarta och med bildskärmar framför varje öga. Med hjälp av sensorer känner glasögonen av hur du rör huvudet och justerar bilden efter det så att det känns som om du är inne i den värld du ser. Den här typen av headset förväntas bli mycket stora inom spelvärlden. Idag kan bara utvecklare köpa dem och konsumentversionen är tänkt att släppas någon gång under sommaren 2015.

Stena Match Cup Sweden är ett av Sveriges största publika evenemang och en av åtta VM-deltävlingar för herrar i World Match Racing Tour. Evenemanget äger rum en vecka i början av juli varje sommar på Marstrand och drar drygt 100 000 besökare varje år. Stena Match Cup Sweden anordnas av GKSS i samarbete med Brandspot. GKSS ansvarar för de sportsliga delarna och Brandspot för de kommersiella rättigheterna.
Info: www.stenamatchcupsweden.com