17 februari, 2015

Snygg glidare från Australien – Palm Beach 52

Den här snygga cruisingbåten från Australien hade premiär på årets Miami Yacht & Brokerage Show. Palm Beach 52 är en helt ny konstruktion som utmanar kända amerikanska båtar i samma klass. Varvet ägs av en framgångsrik och välkända seglare.

Varvet som bygger båtarna, Palm Beach, har hjort sig kända för sina snygga och slanka motorbåtar med bra prestanda. Den här modellen är inget undantag och enligt varvet har båten utomordentliga sjöegenskaper.
Bland detaljerna på denna 52-fotare märks bland annat rejäla skarndäck med säker och trygg passage på båda sidor från och tillfördäck. Varvet kallar däckslösningen för ”flush-deck walk ups”, vilket i klartext betyder stabila och generösa steg.

Inredningen är klassisk i snygga träslag och mjuka textilier. Båten har i sin standardversion två stora kabiner med dubbelbäddar, ett stort pentry samt badrum. I salongen på huvuddäck finns bland annat en L-soffa, förarplats och gott om övriga sittytor. Under förarplatsen finns ett tendergarage.

Motorerna är två stycken Cummins QSC 8.3 600 hk dieslar för framdriften eller som alternativ dubbla Volvo Penta IPS 950 725 hk för den europeiska marknaden. Det ger en toppfart på över 30 knop med Cumminsmaskinerna och över 35 knop med Volvo Penta IPS.


Varvet som bygger båtarna heter Palm Beach Motor Yacht Co Pty Ltd. Det grundades 1995 av seglaren och den åttafaldige vinnaren av Sydney to Hobart race, Mark Richards. Varvet ligger i Berkeley Vale, tio mil norr om Sydney i Australien.

Info: www.pbmotoryachts.com