13 februari, 2015

Furuno introducerar nya och förfinade NavNet TZTouch2

Under 2012 satte FURUNO en ny standard för pekskärmsteknik med marina branschens första multi touch baserade navigationssystem. FURUNO fortsätter att kombinera den senaste hårdvaran och mjukvaran med deras nyaste MFD (Multi Function Display), NavNet TZtouch2. Detta ”nästa steg” i NavNet serien tar funktioner från prisbelönta TZtouch och förädlar dessa för att göra nya serien ännu mer intuitiv, samtidigt som nya unika funktioner tillkommit.

Det första du kommer att märka på TZtouch2 är det uppdaterade och raffinerade, men också välbekanta användargränssnittet. FURUNO designers använde tydliga färger, med lätt identifierbara ikoner för enkelt val av radar, ekolod, kartplotter, väder, kamera, Instrument och Navdata. Skapa enkelt anpassade visningssidor genom att dra och släppa ikoner.

Åtkomst av olika presentationer görs genom att trycka på Home-ikonen, eller utnyttja den nya “Edge Svep” rörelsen. Bara svep ner från toppen av skärmen och visa ikoner för snabb och enkel åtkomst av exempelvis radar eller ekolod. Du kan använda funktionen “Edge Svep” från alla fyra sidor för att komma åt olika alternativ. Svep från höger för att se meny strukturen, svep från den vänstra sidan och du får fram navigationsdata, Svep från botten för diagram och datalageralternativ. Mycket smidigare än att som på traditionellt vis gräva i menyer, alla viktiga alternativ och presentationer är nu bara ett svep bort!

En annan viktig nyhet är den nya 56-kanals GPS-mottagaren som nu är inbyggd i displayen. Du kan fortfarande ansluta en extern GPS för redundans, men den primära GPS-mottagaren är inbyggd, vilket sparar pengar och installationskostnad. Även FURUNO’s prisbelönta ekolod är nu inbyggd i varje TZtouch2 display. Det inbyggda ekolodet är av typ digital dubbel-frekvens (50/200kHz) med 600W / 1kW uteffekt . Den innehåller även FURUNO’s unika system för klassificering av botten och Accu-FISH™. RezBoost™ är en annan revolutionerande nyhet som vidareutvecklar FURUNO’s exklusiva digitala signalbehandlings protokoll för ännu mer högupplösta och definierade ekon, utan att behöva byta ut givaren, eller köpa dyra bredbandsgivare. Med RezBoost™, teknologin uppnås en klarhet som tidigare var begränsat till FURUNO’s kommersiella ekolod.

NavNet TZtouch2 är ett komponentbaserat system som utnyttjar FURUNO s prisbelönta nätverksprodukter. Du kan välja mellan en 12,1-tums WXGA eller 15,6-tums FWXGA multi touch MFD som hanterar både raster och vektor kort i MapMedia format baserade på Jeppesen, Navionics eller NOAA. Därifrån kan du lägga till en mängd olika UHD Radar, från 2,2 kW radom till en 25kW öppen antennvinge. För minsta båtarna finns en ny prisvärd 49 cm 4kW radom, kallad DRS4DL. Som med NavNet TZtouch, kan du integrera, visa och styra NAVpilot autopilot. Du kan också dela inställningarna med FURUNO nya FI-70 Instrument. Båda dessa produkter har skärmar som matchar TZtouch2 och pryder varje instrumentpanel. Ytterligare sensorer som kan läggas till nätverket inkluderar AIS, Väder Fax, Sirius/XM Satellite Väder (USA), Fusion Marine Stereo, Kameror, liksom NMEA2000 och FURUNO CAN buss enheter. Den innehåller även en NMEA0183 utgång för anslutning av övrig utrustning.

NavNet TZtouch introducerade möjligheten att kommunicera och kontrollera funktioner via surfplattor och smartphones och TZtouch2 fortsätter den vägen. Du kan ladda ner och använda flera gratis appar för både Apple IOS och Android-enheter för användning med din TZtouch2 display. Det finns även en fysisk fjärrkontroll MCU-002 som kan anslutas. Fler trådlösa funktioner planeras i framtiden, inklusive anslutning till ActiveCaptain tjänst som levererar POI, Common Charts som tillåter användare att rapportera förändringar såsom djup, hinder, etc, och dessutom sist men absolut inte minst TimeZero™ Cloud Data service, som gör att du kan säkerhetskopiera och synkronisera data på TimeZero™ enheter.

Oavsett om valet är utrustning till en ny båt, eller uppgradering av din befintliga är NavNet TZtouch2 den perfekta lösningen för dig. Med sitt lättanvända gränssnitt, inbyggda GPS och RezBoost™ ekolod kombinerat med en mycket enkel montering är NavNet TZtouch2 det perfekta valet för att få den senaste tekniken till det perfekta priset.

NavNet TZtouch2 och FI-70 Instrument introducerades på Miami International Boat Show och förväntas börja levereras i vår.

Info: www.navnet.com