12 februari, 2015

Uppkopplad i båten med 4G Internet

Lagom till sport- och påsklovet lanserar Tele2 en ny 4G-router som gör bilen, båten eller husvagnen till en egen wifi-zon. Med Car-Fi kan bilens passagerare trådlöst koppla upp hela 10 enheter och utnyttja restiden till att surfa på sina favoritsidor och sociala nätverk eller njuta av strömmad musik, serier och långfilmer direkt från passagerarsätet.

Nu kan hela familjen koppla upp sina surfplattor och se sina favoritfilmer. Något som garanterat kommer att innebära lugn och ro i baksätet under bilfärderna.

– Car-Fi är en fantastisk produkt som gör det ännu roligare att ta med sig familjen ut på de på de svenska vägarna i vinter. Routern är lätt att installera och gör att bilens samtliga passagerare får tillgång till internet för surf, musik, film och mycket mer, säger Henrik Lönnevi, affärs- och produktutvecklingschef på Tele2 Sverige.

Routern, som utvecklats av Huawei, klarar 4G-hastigheter på upp till 150 Mbit/s och ansluts till bilens 12V-uttag (cigarettuttaget). Den har även ett USB-uttag som gör det enkelt att ladda telefonen eller läsplattan under färden, samtidigt som routern används.

Det medföljande Data On-Demand-abonnemanget skapar en snabb uppkoppling för upp till 10 enheter och låter passagerarna ansluta olika sorters smartphones, läsplattor och bärbara datorer.

Fyll på med extra data – surfa i 4G
Om det medföljande datapaketet på 5GB skulle ta slut går det enkelt att fylla på med extra data som tankas på ditt Data On-Demand SIM-kort och sedan dras på faktura. Datamängden är utan bäst-före-datum och kan därför sparas till nästa bil- eller båtresa.

Under 2014 publicerade Open Signal (en internationell motsvarighet till Bredbandskollen) en mätning som visar att Tele2 Sveriges kunder har uppkoppling mot 4G-nätet hela 93 procent av tiden. Tele2s 4G-nät täcker i dag 99 procent av befolkningen och en stor utbyggnad av nätet har påbörjats för att bland annat öka yttäckningen av landet, från cirka 70 procent till hela 90 procent.

Tillgänglighet och pris:
Routern passar perfekt till bilen, båten och husvagnen och finns att köpa exklusivt i Tele2s butiker och via www.tele2.se, fram till den 31 mars 2015 till ett paketpris på 699 kr där ett datapaket på 5 GB ingår.

Priser för extra data
1 GB 5 GB 10 GB
69 kr 199 kr 299 kr

Tekniska specifikationer – Huawei E8377
• 4G-frekvenser: 800/900/1800/2100/2600MHZ
• Hastigheter: 4G: ner 150 Mbit/s, upp 50 Mbit/s
3G: ner 42 Mbit/s, upp 4.6 Mbit/s
• Antal enheter: Anslutet upp till 10 enheter samtidigt
• Storlek: 88mm x 59mm x 49mm,
• Vikt: 150 gram
• Strömförsörjning: 12V koppling – anslut direkt i bilen/båt/husvagn
• Uttag: USB-uttag för laddning av t. ex telefon eller surfplatta
• Anslutning: WiFi (Car-Fi) samt via USB (kabel säljs separat)