11 februari, 2015

16 tums MFD-skärmar från Garmin

Garmin presenterar nu två nya 16 tums multifunktionsskärmar (MFD) till sin nya GPSMAP 7400-serie. Enheterna är designade för dig som kräver hög prestanda, enkelt handhavande och full integrering. Dessa multitouch-skärmar finns både med ekolod (GPSMAP 7416xsv) och utan ekolod (GPSMAP 7416).

De nya 16-tummarna har samma prestanda, användarvänlighet och pålitlighet som övriga 7-, 8-, 10- och 12-tums skärmar i GPSMAP 7400 serien. Med full pinch-to-zoom pekskärmsfunktionalitet, erbjuder dessa enheter en navigationsupplevelse utöver det vanliga. Helt nätverkskompatibla kan du koppla in sensorer, fler skärmar, ekolodsmodul, väder, radar, autopilot, värme- och IP-kamera, digital switching mm. Alla enheter i GPSMAP 7400-serien har även inbyggd Wi-Fi så du kan använda Garmin Helm™ och BlueChart Mobile 2.0 apparna.

Xsv-serien har ett inbyggt ekolod med tvåkanals 1kW CHIRP sonar. Enheterna har även CHIRP DownVü och SideVü scanning sonar som ger en nästan fotografisk ekolodsbild av fiskar och struktur som passerar under och vid sidan av båten.

Dessutom har alla modeller i GPSMP 7400 serien stöd för Garmin Panoptix all-seeing sonar, den mest unika och innovativa ekolodstekniken på marknaden. Panoptix visar dig fiskar som simmar under båten i alla riktningar framför, bakom och från bägge sidorna i realtid.

Oavsett om du väljer med eller utan ekolod så får du en inbyggd 10Hz GPS-mottagare som ger en snabbare och mer exakt position. Tillsammans med BlueChart g2 Vision sjökort har alla GPSMAP 7400-enheter Auto Guidance 2.0, en patenterad teknik som söker igenom all sjökortsinformation för att skapa en säker rutt åt dig som du kan navigera efter.

Nya seglingsfunktioner har också integrerats i alla modeller i GPSMAP 7400-serien, inkl. en ny racingsida som visar en virtuell startlinje på sjökortet tillsammans med datafält med laylines, time to burn före start och nedräkning som kan synkroniseras via nätverket med andra Garminprodukter.

De nya 16-tums displayerna beräknas finnas tillgängliga i maj 2015 till ett rekommenderat cirkapris från 54 699:- till 59 499:-.

Info: www.garmin.com/marine