23 januari, 2015

Epoca Open med utombordare – premiär i Göteborg

På Båtmässan i Göteborg den 30 januari premiärvisas Epoca Open – en öppen modell med utombordare och fast badplattform. Nya Epoca Open bygger på samma skrov som övriga modeller (Sport och Coupé) men blir helt öppen i cockpit och erbjuder generös plats för alla sommarens aktiviteter.

Epoca Open är tänkt som en sportig, funktionell dagstursbåt med plats för familj, vänner för alla typer av aktiviteter.

Båten har som sina syskon en stramt designad förarmiljö med mittmonterad plotter. Separat rymlig toalett med stora stuvutrymmen. Mittmodul med fällbar sittbänk, stuv, kylskåp och handfat. Extra stor akterstuv med plats för dynor och packning. Den stora utanpåliggande badplattformen nås smidigt via två öppningsbara grindar i rostfritt som ger trygg och säker passage.

Epoca Open utrustas med utombordsmotor på 200–250 hk från Mercury.

Epocaserien har startats av bröderna Hans och Lars Wiklund, kända från att ha drivit upp Nimbus Boats till en av Europas största båttillverkare.

Epoca var tänkt som en båt för privat bruk. Men när gamla kunder och vänner såg den första modellen så fick den kände båtbyggaren Thore Berntsson i Kungälv uppdraget att starta produktion av en begränsad serie för kunder som vill ha en båt av absolut högsta kvalitet.

Tekniska specifikationer
Längd (med badplattform): 814 cm
L.O.A. med motor: 855 cm
Bredd: 286 cm
Vikt: 2 150 kg
Kylskåp volym: 20 liter
Bränsletank volym: 200 liter
Färskvattentank volym: 70 liter
Batterier: 2x12v 75Ah
Max antal personer: 8 st

Kommentarer

Göran 20:32:53 2015-01-23

Snyggt eller!?