22 december, 2014

AIS för tillfällig markering av bojar och fyrar

True Heading har tagit fram en ny produkt, AIS CARBON AtoN Express, för att temporärt kunna markera ut bojar och fyrar med AIS.

True Heading har tagit fram AIS CARBON AtoN Express för att i olika situationer ge möjlighet att snabbt kunna märka ut en viktig farledsutmärkning likt t.ex. en boj eller fyr.

Möjligheten att snabbt kunna märka ut ett maritimt objekt leder till ökad sjösäkerhet och bättre operationell överlägsenhet. AIS CARBON AtoN Express påkallar uppmärksamhet för sjöfarande vid navigering och kan märka ut tex ett tillfälligt objekt som ett vrak, sjöräddningsoperation eller ett oljesaneringsområde. AIS CARBON AtoN Express kan med fördel också användas för att mörka ut tillfälliga sjömärken som en boj vid kappsegling eller ett fiskeredskap av större värde. Det kan också finnas ett stort värde i att veta var ett fiskeredskap finns ur ett miljöhänseende då ett stort antal nät årligen försvinner och orsakar stor skada och lidande för tex sälar och liknande djur.

– Det är alltid spännande att få vara först med att sätta nya produkter på marknaden som ger en ny dimension i flera maritima operationer och samtidigt kunna bidraga till sjösäkerheten, säger Jens Johansson vd för True Heading AB.

AIS CARBON AtoN är redan godkänd för försäljning inom EU och i USA och Kanada. Den kan vara aktiv upp till sju dygn, innan laddning, beroende på rapporteringsintervall men även förses med en extern strömförsörjningsenhet och därmed vara aktiv betydligt längre. Priset på en komplett AIS CARBON AtoN Express kommer att ligga på 30 000 kr per enhet.

Info: www.trueheading.se