Ferretti sjösätter ny och lyxig Custom Line 108

Ferretti Custom Line tar ett helt nytt steg för lyxiga större yachter med lanseringen av sin nya 108-fotare. Denna nya maxiyacht karakteriseras av elegans, stil och sportighet oh blir en ny storsäljare, enligt Ferretti.

Ferretti Custom Line är en del av Ferretti Group som specialiserar sig på att bygga yachter i glasfiber med planande eller halvplanande skrov i längder mellan 28 och 38 m. Den helt nya Custom Line 108 är seriens senaste tillskott. Båten är en del av Ferrettis planande serie och kommer att göra sin debut nästa sommar. Båten är en efterträdare till företagets 100-fotare i samma serie. Denna har sålts i 14 exemplar under tre år medan nya modellen redan har sålts i två exemplar till europeiska kunder.

För att lyckas på marknaden krävs nytänkande, även om man säljer riktigt lyxiga yachter. Ferretti Group har satsat på att skapa en ännu sportigare båt än tidigare med större innervolym, mer sofistikerade lösningar och fler möjligheter till kundanpassningar.

Denna nya maxi yacht är resultatet av ett samarbete mellan AYT&D Department och designföretaget Zuccon International Project. Båten har mycket större volym än tidigare jämförbara modeller. Totallängden är 32.95 m (108 ft./1 in.) medan bredden är 7.25 m (23 ft./9 in.). Detta har gett större ytor, något som märks både på huvuddäck och flybridge.

Akterut kan durkytorna utökas genom installation av Dual Mode Transom (DMT), Ferretti Groups patenterade elektrohydrauliska system för att öppna akterdörrarna uppåt och nedåt. I aktern finns även plats för en drygt 5 m lång tender och en jet ski. Dessa kan sjösättas via badplattoformen, som är på 15 kvm och även omfattar en ” beach club”.

Inredningen i Custom Line 108 är elegant och väl utnyttjad. Bland annat finns här stora glasruteförsedda ytor för att ge maximal utsikt och styling. Här finns också fyra VIP-kabiner och gott om plats för flera gäster.

Den nya 108-fotaren levereras som standard med två stycken MTU 16V 2000 M94, 2638 hk dieselmotorer, som ger denna yacht en toppfart på 26 knop och en marschfart på 23 knop. Räckvidden är mellan 350 och 430 Nm beroende på fart. För den som verkligen vill cruisa långt på en tank rekommenderar varvet 12 knop, vilket ger en räckvidd på över 1 000 Nm.

Italienska Ferretti Group är världsledande inom design och konstruktion av lyxiga yachter. I gruppen ingår varumärken som Ferretti Yachts, Riva, Pershing, Itama, Bertram, Mochi Craft, CRN och Custom Line. Gruppen grundades 1968 och leds idag av Tan Xuguang och vd Alberto Galassi.

Info: www.ferrettigroup.com