4 november, 2014

Sea Ray 270 Sundeck med många möjligheter

På den nyligen avslutade Fort Lauderdale International Boat Show var det rena nyhetsparaden för den amerikanska båttillverkaren Sea Ray. Företaget har lanserat flera stora nyheter, bland annat nya 270 Sundeck.

Sea Ray 270 Sundeck är den allra senaste nyheten i en av företagets populäraste modellserier. Den helt nya 27-fotaren finns för både drev och utombordsmotorer med en stor mängd ytterligare alternativ för den som vill anpassa sin båt ytterligare efter egen smak.

Sea Ray säger själva att de har tagit tillvara erfarenheter och åsikter fårn sina kunder i stor utsträckning när de har utvecklat den nya båten. Bland annat har 270 Sundeck förhållandevis mycket mer utrymme för förvaring än sin föregångare. Antalet sittplatser i båten är hela 15 stycken och det finns stora ”sociala ytor” ombord.

Här finns till och med en wet bar som tillbehör för den som verkligen vill använda båten för partaj och gemenskap…

Badplattformen kan justeras i höjdled efter behov och inne i båten kan man justera de olika sittplatserna som man vill. En nyhet är att kunderna kan välja färger på inredningen enligt två uppsättningar; cognac och elfenben.

Att ta sig ombord i båten är numera lika enkelt som i en skandinavisk båt. En rejäl plattform i fören leder ner till bowrider-utrymmet, som kan användas som matplats eller för solbadare. Därefter är det enkelt att ta sig genom hela båten bak till badplattformen.

Tekniska fakta
Längd: 8,30 m
Bredd: 2,59 m
Djupgående: 0,96 m
Vikt: 2 687 kg
Bränsle: 246 liter
Vatten: 76 liter
Hålltank: 27 liter
Motorer standard:
MerCruiser 350 MAG ECT Bravo III w/DTS Sterndrive (300 hp – 224 kW) w/Stainless-Steel Propellers
MerCruiser 350 MAG ECT Bravo III w/DTS Sterndrive (300 hp – 224 kW) w/Stainless-Steel Propellers
Motorer option:
• MerCruiser 8.2L MPI ECT Bravo III w/DTS Sterndrive (380 hp – 283 kW)
• MerCruiser 8.2L MPI ECT Bravo III w/DTS Sterndrive (380 hp – 283 kW)