31 oktober, 2014

Nya multifunktionsdisplayer 7–12 tum med multitouch

Garmin presenterar nu GPSMAP 7400-serien med multifunktionsdisplayer (MFD). GPSMAP 7400 är en serie förstklassiga enheter med multitouch, inbyggd 10 Hz GPS/GLONASS-mottagare och Wi-Fi. xvs-modellerna har dessutom inbyggda avancerade ekolodsfunktioner som CHIRP, DownVü och SideVü.

– Vi ville skapa en ny serie produkter med samma höga kvalitet och prestanda som våra kunder har vant sig vid och blivit beroende av i sina båtar, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– GPSMAP 7400 har alla viktiga navigationsfunktioner som behövs i olika situationer. Och vill man ha inbyggt ekolod finns även det.

Nya GPSMAP 7400-serien har en kristallklar widescreen i 7, 8, 10 och 12 tum. Med multitouch är den mycket enkel att använda och flera smarta funktioner som förenklar och förhöjer båtupplevelsen blir lättåtkomliga som till exempel radar, AIS, värme- och IP-kamera, video, autopilot och Wi-Fi. Serien är byggd för båtägare med höga krav som önskar utrustning av högsta kvalitet.

För sportfiskaren finns GPSMAP 7400xsv-serien med integrerad högklassig ekolodsteknik. Bland funktionerna finns HD-IDTM ekolod, dual 1kW CHIRP, CHIRP DownVü och SideVü, vilket ger en otroligt tydlig bild av det den scannar samtidigt som du får en mycket bra målseparation.

Oavsett om du väljer med eller utan ekolod har serien en inbyggd 10Hz GPS för snabbare och mer exakt positionering, spårning och uppdatering. Garmins seglingsfunktioner har också integrerats med laylines, tidvatteninfo, vindros, kurslinjer, vindinformation och andra element som är till stor nytta på segelbåtar.

7400-serien och är kompatibel med både BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision sjökort. BlueChart g2 Vision innehåller Garmins Autoguidance, 3D vyer, flygfoton över hamnar mm. Med hjälp av inbyggd Wi-Fi kan du enkelt koppla ihop plottern med apparna BlueChart mobile och Garmin Helm mobile.

Nya GPSMAP 7400 beräknas finnas tillgänglig i mars 2015 till ett rekommenderat cirkapris på och 15 399–35 499 kr. GPSMAP 7400xsv beräknas finnas tillgänglig samtidigt till ett rekommenderat cirkapris på 17 299–40 299 kr.

Info: www.garmin.com/marine2015