6 oktober, 2014

GKSS-seglare i toppen på Olympic Class Regatta

Carl P Sylvan och Hannes Westberg blev på söndagen svenska mästare i 49er, då de seglade hem SM-guldet i Kungliga Segelsällskapets (KSSS) regatta för de olympiska klasserna. Regattan seglades på Baggensfjärden i Saltsjöbaden.

Carl tar sitt tredje svenska mästerskap i 49er, och har de senaste veckorna seglat tillsammans med Hannes Westberg, en av GKSS unga lovade 49er seglare.

– Vi är mycket glada, och Hannes jobbar på bra. Vi har lärt oss mycket av varandra under den här tiden säger Carl.

49er-klassen dominerades av GKSS. Viktor Bergström och Viktor Västernäs blev tvåa, och på fjärde plats kom Fritiof Hedström och Niclas Düring.

– Det har seglats tolv seglingar under två dagar, stundtals under svåra förhållanden. Men det har varit jämna resultat, de bästa seglarna har funnits i toppen hela tiden, säger GKSS-chefstränare Thomas Rahm.

– 49er missade att ta en svensk nationsplats till OS 2015 när de seglade VM i Santander tidigare i september. Vi har tre duktiga team som alla är fast beslutna att ta en nationsplats, Det kommer stå mellan något av de tre teamen när vi kommer till vem som skall få åka till OS i Rio 2016.

– Nästa chans att ta en nationsplats blir i VM som seglas i Argentina nästa år. GKSS-seglarna Lisa Ericson och Hanna Klinga vann 49er FX- klassen. Det var trixiga förhållande med mycket byig vind men vi seglade jämnt och bra hela tiden, säger Lisa Ericson.

Bilden: Carl P Sylvan och Hannes Westberg. Foto: Thomas Rahm.