2 oktober, 2014

Bärgad båt i Kanholmsfjärden

Under natten till 2 oktober får Kustbevakningen samtal om att en mindre båt från Amfibieregementet kolliderat med ett föremål i vattnet vid Klövholmsgrund i Kanholmsfjärden. Båten som är en gruppbåt vattenfylls. Kustbevakningen meddelar Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC).

Kustbevakningens fartyg KBV 031 skickas till platsen och bärgar båten. Besättningen plockades upp av sina kollegor och ska enligt uppgifter är oskadda. Under morgonen har Kustbevakningens flyg sökt efter olja och funnit ytterst små mängder som inte är sanerbart.

Enligt information från Amfibieregementet genomfördes en navigationsövning med gruppbåt i mörker i området kring Korsö och det var under navigationsövningen som båten kolliderade varpå båten vattenfylldes.

De fyra soldaterna ombord hamnade i vattnet och tog sig till närmaste ö. Soldaterna blev snabbt omhändertagna av kollegor som fanns i närheten och kördes till Korsö för vidare omhändertagande. En av soldaterna var lätt nedkyld men inga övriga skador på personalen. Soldaterna omhändertas nu på förbandet och en utredning har inletts.

Foto: Kustbevakningen.