17 september, 2014

Het daycruiser från Uttern

Uttern är inte längre så svenskt som det låter, men den senaste modellen är en riktig toppmodell för våra önskemål. Mycket åt för pengarna i en tuff förpackning. Uttern D77 har de typiska nya linjer som gäller för detta före detta svenska båtmärke. Numera ägs Uttern av amerikanska Brunswick och tillverkas i Polen.

Den nya modellen har det mesta av det som vi skandinaver vill se i en modern motorbåt. Stora sociala utrymmen, en rejäl badbrygga, yttre pentry, separat vattentoalett och goda sjöegenskaper.

Båtliv har provkört den nya daycruisern, som kostar cirka 740 000 kr till konsument med en Mercury Verado 250 hk. Det ger en toppfart på över 35 knop och sjöegenskaperna är goda. Förutom en utombordsmotor på 250 hk, som troligen är det bästa alternativet, kan båten fås med en Mercury Verado på 350 hk (toppfart 40 knop) och 2×150 hk dubbelinstallation.

Båten är väl genomtänkt med fokus på samvaro i sittbrunnen. Här finns gott om sittplatser och dessutom kan aktersoffan förändras till soldäck på ett par olika sätt med antingen 45 graders ryggstöd eller en helt plan bädd.

Att den här storleksklassen är het visar konkurrensen från både Finland och Norge. Askeladden, Finnmaster, Yamarin och Flipper har alla utmanare i den storleken på 7–8 m.

Kabinen i fören är ljus och praktiskt inredd med två sovplatser i fören och två platser midskepps.

Tekniska fakta
Längd: 7,69 meter
Bredd: 2,55 meter
Vikt: 1 848 kg
CE-klass: C
Motor: 200–400 hk
Personer: 9
Pris: från 742 000 kr
Info: www.marindepan.se