11 september, 2014

100 fots yacht för 2015 – Princess 30M Class

Med en 100 fots yacht ska engelska Princess Yachts skapa en ”instegsbåt” som ska locka nya kunder till yachtsegmentet. Företaget har publicerat både detaljer och bilder på hur Princess 30M kommer att se ut.

Princess 30M får all den lyx och speciella design som en yacht ska erbjuda. Centrum ombord blir den något förhöjda bryggan, som ligger i nära anslutning till soldäck och flybridge.

Enligt Princess blir yachten väldigt rymlig, vilket bör vara naturligt med 100 fots (drygt 30 m) längd. Den kommer med olika inredningsalternativ med upp till fem dubbelkabiner inklusive en ägarkabin, alla försedda med badrum.

Princess använder samma kompositteknik och progressiva design som de andra yachterna i M-serien. Det innebär att stor innervolym och goda viktegenskaper. Fartresurserna anges till närmare 30 knop toppfart.

Den aktre cockpit innehåller sittutrymmen, wetbar och en solskuddad yta under en båge på flybridge. Dubbla ”grindar” leder till den hydrauliskt justerbara badplattplattformen, som blivit större yachters sociala utrymme. Här finns även garage för en mindre båt på max 4,5 m.

Flybridge på 30M är flexibel med modultänkande, så att den enkelt kan förändras efter olika behov.

Även på huvuddäck kan designen anpassas efter behov med olika sittarrangemang. Master Suite – ägarkabinen – ligger föröver och kan kompletteras med tre eller fyra gästkabiner på nedre däck.

30M är designad för att besättningen ska kunna arbeta diskret ombord, avskilt för ägare och gäster. Det är en filosofi som även används på syteryachterna 35M och den trippeldäckade 40M.

I standardutrustningen ingår två 40kw generatorer, ett fullständigt övervakningssystem och hydraulik för bogpropeller, stabilisatorer och dubbla ankarvinschar.

Yachten är under produktion vid Princess South Yard Superyacht i Devonport, Plymouth. Premiären sker under 2015.