11 september, 2014

Kan man ha med en katt på en liten segelbåt?

Kan man ha med en katt på en liten segelbåt? Nej, säger föräldrarna. Jo, om man gör det i smyg, säger barnen. Detta är berättelsens startkonflikt, men snart uppstår även andra problem. Konrads elaka klasskompis Jossan dyker upp över allt och får Konrad att bara vilja försvinna. Men även Jossan har sidor som Konrad inte visste om.

Familjen Knas går till sjöss är en rolig och spännande må-bra-berättelse om en rörig och klantig familj och deras katt på semestern. Det är en berättelse om segling och relationer. Den handlar om att inte ge efter för skamkänslor och att våga ge någon man inte gillar en andra chans, kanske rent av bli kompis med henne. Den handlar dessutom om vikten av att hålla reda på sin katt. Och att inte ramla i vattnet.

Anna-Carin Svanå är författare och illustratör till böckerna om Familjen Knas. Hon är gymnasielärare i svenska och engelska och bor i Varberg med sin man och sina tre barn. Gemensamt för böckerna om Familjen Knas är att de är vardagsnära, spännande och humoristiska I Familjen Knas går till sjöss är naturligtvis seglingsmiljön speciell, men boken handlar också om relationer med familjen och en taskig klasskompis som många barn kan relatera till.