4 september, 2014

Catalina 34 – läcker USA-båt med klassiska linjer

Chris-Craft har publicerat de första ritningarna på sin helt nya Catalina 34. Båten, som får världspremiär på Fort Lauderdale Boat Show i oktober, blir en läcker dagtursbåt och den största i Catalina-serien.

Båten är på 10,40×3,3 m och därmed en väl tilltagen dagskryssare. Den kommer att säljas i en rad olika utföranden och med olika motoralternativ, utombordare i dubbel- och trippelmontage med upp till 900 hk totalt.

Bränsletankarna rymmer cirka 1 200 liter, vilket lär behövs med den föreslagna motoriseringen. Tankarna är dock dimensionerade att räcka även för längre turer längs den amerikanska kusten.

Enligt Chris-Craft själva är de flesta lösningarna icke-traditionella jämfört med andra centerkonsolbåtar. Sittplatser och solbäddar ska vara enklare än tidigare att fälla fram och båten är rikligt utrustad med både olika armstöd och drickahållare.

Som standard utrustas Catalina 34 med den senaste elektroniken från Garmin.

I cockpit finns all bekvämlighet för en dags fiske med gott om plats för utrustning eller en dags cruising tillsammans med vänner och familj. Båten kommer även att utrustas med Sport Top och olika solskydd.

Info: www.chriscraft.com