27 augusti, 2014

Premiär för Lifeboat på Allt på Sjön i Gustavsberg

Stormer Lifeboat 75 får Sverigepremiär på Allt på Sjön i Gustavsberg, som startar på fredag. Den är, som namnet antyder, baserad på en riktig livbåt.

På den Skandinaviska marknaden är Stormer mest kända för sina robusta aluminiumbåtar med inombordare. Stormer Lifeboat 75 är en av företagets första modeller vilken har uppdaterats kontinuerligt och är nu en populär fritidsbåt. Skrov och däck byggs hos en av Europas största och modernaste leverantörer av livbåtar till yrkessjöfarten, Markos (Fr. Fassmer). Alla glasfiberdetaljer är handupplagda och av mycket hög kvalitet.

Motor och drivlina kommer från Vetus liksom all övrig utrustning, detta är en pålitlig leverantör som Stormer Marine har ett långvarigt samarbete med.

Stormer Lifeboat 75 har en enkel, kraftfull och genomtänkt design, detta ger en befriande känsla så fort man stiger ombord, i god ”Stormeranda” är allt onödigt bortrationaliserat – ”det som inte finns kan inte gå sönder”.

Lifeboat 75 är utrustad med samma gummiavbärarlist, 11 cm, som finns på aluminumbåtarna från Stormer. Detta är en rymlig båt där släkten, hummertinorna eller flyttlasset till sommarstugan får plats. Med alla dynor och kuddar på plats förvandlas laståsnan till en bekväm badbåt.

Med uppfälld sprayhood får man ett stort och skyddat utrymme vid sämre väderlek. Från styrpulpeten, med hydraulisk rattstyrning, har man god överblick över båten och omgivningen. Lifeboat 75 är lättmanövrerad och trygg. Sittbrunnen är självlänsande, så man kan lämna båten utan tillsyn under längre tid.

Utan extra kostnad får kunderna välja färg på skrov respektive däck (inredning), vilken RAL-kod som helst utom metallic, är möjligt att använda. Detta har resulterat i en mängd roliga och färggranna båtar, det är tydligt att individualister uppskattar Stormer.

Stormer Marine i Amsterdam tillverkar aluminiumbåtarna Rescue, Tugboat och Patrol i storlekar mellan 5 och 10 m. Modellerna Lifeboat 60 och Lifeboat 75 tillverkas i handupplagd glasfiber.

Tekniska fakta
Specifikation Lifeboat 75 Specifikation Lifeboat 60
L.ö.a 7,50 m 6,00 m
Bredd 2,50 m 2,10 m
Djup 0,49 m 0,45 m
Depl. 1 400 kg 880 Kg
Diesel 28–52 hk 12–28 hk
Max fart 7–12 kn 6–9 kn
Sittplatser 16 8
CE-kategori C 8 pers 5 pers
Självlänsande sittbrunn
Pris 295 000 kr respektive 230 000 kr

Info:
www.batbyran.se
www.stormer.se