15 augusti, 2014

Anytec Boats i konkurs

Svenska Anytec Boats har begärt sig själva i konkurs. Enligt företagets representanter beror konkursen på en konflikt mellan ägarna, varav före detta hockeyproffset Peter Forsberg är en.

I fyra år har Anytec Boats AB upplevt en väldigt positiv försäljningsutveckling. Årets statistik visar att trenden hållit i sig även i år. Kraftigt ökad försäljning till Norge under året och nya exportmöjligheter till Tyskland och Ryssland visar att konceptet fungerar även utomlands. Sett år till år skedde den största försäljningsökningen för den svenska marknaden på västkusten där en stark vecka på Båtmässan i Göteborg satte tonen för resten av säsongen. Även längs östkusten upplevde varumärket en stark förbättring om än en mer gradvis sådan.
Trots detta har en mycket infekterad ägartvist pågått inom Anytec Boats AB under en längre period. Minoritetsägarna i bolaget har på ett effektivt sätt förhindrat möjligheterna för bolaget att få de nödvändiga krediter som krävs för att kunna producera sina båtar. Denna utveckling medför att bolagets styrelse nu tvingas begära företaget i konkurs.
– Det handlar inte om en brist på pengar eller kapital. Tvärtom är Anytec ett mycket framgångsrikt företag och det talades nyligen om försäljningsrekord, så därför finns det ingen anledning att tro annat än att företaget snart är på fötter igen under en ny konstellation, säger Mats Melbin, VD vid Anytec Boats AB. Om det går som jag tror och hoppas så innebär detta ingenting för kunderna när det gäller service, garantier och eftermarknad.
Anytec Boats AB producerar och distribuerar högpresterande aluminiumbåtar inom premium-segmentet på den europeiska marknaden. Huvudkontoret ligger i hjärtat av Höga Kusten, Örnsköldsvik. Idag exporteras Anytecs båtar till tolv europeiska länder, inklusive Ryssland.

Kommentarer

Olle 16:39:11 2014-08-18

http://www.anytec.se/nyheter/information-fran-anytec

Under de senaste dagarna har vi fått många frågor om framtiden och vad som händer härnäst. Anytec Boats AB drivs vidare tills nya ägare är på plats. All personal kommer att arbeta vidare och representanter från Anytec kommer att vara på plats under såväl Öppna Varv på Orust som under Allt på Sjön i Gustavsberg.

Båtlivs redaktion 08:24:53 2014-08-19

Efter ett antal anonyma kommentarer med personliga påhopp kommer vi att redigera samtliga inlägg på den här sidan. Saklig kritik får framföras, men om personer utpekas ska inläggas skrivas under med fullständigt namn och mailadress.

Du vet att du är från Nynäshamn… 08:27:23 2014-08-19

Mackan; Norberg & Nilsson har funnits i Nynäshamns hamn sedan 1925. Historien sitter på väggen i butiken om jag inte misstar mig. Ta gärna en tur ner längs 73:an och besök dem. Det är väl värt resan från stan….