11 augusti, 2014

Premiär för Bavaria på båtmässor i Cannes och Oslo

Bavaria har världspremiär för sin nya Bavaria Sport 400 på den stora båtmässan i Cannes i början av september. Den nya båten ska, enligt tillverkaren, erbjuda flera olika lösningar på samma skrov. I Oslo blir det premiär för Sport 360.

Båten presenteras i varianterna OPEN, HARD TOP och SOFT TOP tillsammans med den helt nya COUPE.
Enligt den norska tidningen Båtmagasintes nätupplaga har skandinaviska och särskilt norska önskemål spelat stor roll vid designen av båten.

– Den här Bavariamodellen är en båt som passar bra för nordiskt båtbruk och vi har stora förväntningar på den. Speciellt tror vi att HT-modellen med sitt stora tygtak kommer att sälja bra, säger Lars-Erik Solvang på Bavaria Motorbåt Norge till Båtmagasinet.no.

Hanteringen av kapellet och tygtaket är en detalj där norska önskemål varit betydelsefulla vid designen. Även uteplatsen med många sittplatser är konstruerad på begäran av skandinaviska kunder. Den aktre sittytan har planerats så att den enkelt kan byggas om till soldäck eller användas som social yta på kvällen.

Designen på den nya modellen känns igen direkt. Ansvariga för den är Marco Casali på det italienska designföretaget TOO DESIGN, samma designer som bland annat ligger bakom Bavaria Virtess 420.

Lillasyster Bavaria Sport 360 får också en ny och dynamisk design med bland annat ny hardtop och en ny exteriör. Den båten får sin världspremiär på norra Europas största flytande båtmässa i Oslo i september.

Tekniska fakta:
Längd: 12,21 m
Bredd: 3,99 m
Djupgående: 0,70–1,05 m
Vikt: 8 645 kg
Bränsletank: 750 liter
Vattentank: 250 liter
Personer: 12
Kojer: 4
Motorer: 2xMercury Diesel 4,2 l (2×370 hk) eller 2xVolvo Penta bensin (V8) eller diesel (D4 eller D6).
Pris: från 169 000 Euro plus moms

Info: www.bavariasverige.se