21 juli, 2014

Sjöräddningens dag på Käringön

Under sommarens hittills bästa och varmaste dag på Käringön i lördags genomfördes Sjöräddningen Käringön sin dag, tyvärr drog badplatserna det mesta av besökarna och båtfolket så publiktillströmning blev mindre detta året.

Dock fick vi massor av glada barn som har påbörjat sin utbildning till sjöräddare, och deras föräldrar köpte uppe alla lott-ringar.

Nöjdast var nog speakern som menade på att han vill få avlösning så fort som möjligt då han nu fyllt 67 år. Och barnen lovade att fortsätta utbildningen efter grundkursen de genomgick under dagen på Käringön.

Man fick klättra i räddningsnät, testa att sig in i livflotte, sköta en brandslang, hoppa i och prova sin flytväst, kasta frälsarkrans och provköra en Rescuerunner. Lönen för de frivilliga är ju inte speciellt stor men med hjälp av glasskiosken på Käringön fick man en glass att kyla ner sig med efter utbildningen. Man kunde också konstatera att under dagen höll sig alla fritidsbåtar lugna så inte förrän dagen var slut gick det första larmet för dagen. Grann stationerna Stenungssund deltog också med Rescue Lennart Wallenstam och Rörö stationen med Rescue Astra.

För alla som ser att räddningsbåtarna sticker i väg snabbt och med påslaget blåljus fick tipset att följa Sjöräddningsstationen Käringön på Facebook där man vanligtvis skriver om dagens larm och uppdrag.

Sponsorer var Petersons Krog, Ökrogen, Skafferiet, Skeppers Grill & Deli, MillaMi, Emma&Malena,
Skeppshandeln,

Text och foto: Foto G Arwidson Marketing.

Foto 4 Gunnar Jangbrink och Vincent Arwidson under sitt pass i lottförsäljningen
Bild 10 Felicia, Maja, Sara, Rasmus och Pontus testade sina flytvästar medan sjöräddare Maria Rehnberg sköte bevakningen från vattnet
Foto 13 Victor och Vincent Viken från Stenungssund var väldigt nöjda med dagen
Foton 15 i mitten Hanna Börjesson tränade på att släcka bränder
Foto 18 Första sjöräddare som hissades upp till Räddningshelikoptern var Kristoffer Björkman
Foto 19 Maria Rehnberg var den andra sjöräddare som hissades upp till räddningshelikoptern
Foto 22 Besättningen på Rescue Hedvig fr. vänster Janne, Madelene, Maria och Johan
Foto 23 Peter Hytti ordningsvakt från Göteborg vann middagen på Petersons Krog, stället han skull arbeta på under kvällen.