5 juli, 2014

Bra läge för Hansen i semifinalen

Ian Williamson valde Francesco Bruni i semin. Det innebar att det blev motstånd från Jungfruöarna för Björn Hansen och hans team.

Ett lika är ställningen inför lördagens avgörande på Marstrands seglingsarena.
Två flighter har hittills seglats i semifinalen i Stena Match Cup Sweden. Svensken Björn Hansen och hans team inledde starkt och vann första matchen mot Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna. Dock så blev det förlust i andra vilket innebär att ställningen inför avgörandet i morgon är ett lika.
– Vi är väldigt nöjda över dagen, det har varit otroligt svårt med vindar över Klåverön, att få fyra segrar av sex matcher är över godkänt. Så vi är väldigt nöjda och ser fram emot morgondagen med tillförsikt. Vi ska komma taggade till tänderna, säger Hansen.
Taktikern Gustav Tempelman beskriver dagens kvartsfinaler och semin som ovanligt utmanande med de oberäkneliga vindarna.
– Det var väldigt skiftigt vilket gjorde det svårt, speciellt under semifinalerna. Det gäller att segla på vinden och inte på motståndaren och det tycker jag vi lyckades bra med, säger Tempelman, som under dagen fick besök ovanifrån av kollegorna från F7 Såtenäs.
– Det var bland annat min chef som kom hit och körde med JAS-plan över ön, det var en väldigt bra tajming eftersom de kom precis efter vi hade förlorat i den tredje matchen. Jag tror vi fick en extra knuff av det med tanke på att vi sen vann den fjärde, säger Tempelman.
Den andra semifinalduellen står mellan britten Ian Williams och italienaren Mathieu Bruni, där det precis som i andra duellen blev lika.
– Det var en väldigt aggressiv start som vi lyckades vinna. Ian kom tillbaks och trots att han fick ett straff vid första rundningen kunde vi inte slappna av för han fortsatte utmana. Det var en viktig seger eftersom vi nu ligger lika inför matcherna i morgon, säger Francesco Bruni.
Semifinalerna återupptas imorgon klockan 9.30 och finalen börjar klockan 13.00.
Ställning semifinalen
Björn Hansen (SWE) – Taylor Canfield (USVI) 1-1
Ian Williams (GRB) – Fransesco Bruni 1-1

Bilden:
Sebastian Wedel i Hansen Sailing Team trimmar förseglet under kvartsfinalen mot Keith Swinton (AUS). Foto: Dan Ljungsvik/SMCS.

Stena Match Cup Sweden 2014 seglas från den 30 juni till 5 juli. Från måndag till torsdag seglas en grundomgång och under fredagen kvartsfinaler. På lördagen den 5 juli avgörs regattan med de avslutande semifinalerna och finalen.

Info: www.stenamatchcupsweden