3 juli, 2014

Nybörjarviken på Grinda är ”öppen” hela sommaren!

Sommar och båtliv är en fantastisk kombination och branschorganisationen Sweboat Båtbranschens Riksförbund vill att så många som möjligt ska få möjlighet att uppleva båtlivet och trivas på sjön. Nybörjare kan öva i Nybörjarviken på Grinda.

För de som är nybörjare till sjöss, lite ringrostiga efter vinteruppehållet eller som har en ny båt i annan storlek än den tidigare finns en fantastisk möjlighet att träna tilläggning och ”hopp-i-land-teknik” i Nybörjarviken på Grinda. Närmare bestämt på södra Grinda i sundet mellan Grinda och Hästholmen. Bryggan är tillgänglig för den som vill träna på att hantera sin båt vid tilläggning antingen mellan Y-bommar, vid boj eller längs med bryggan.

Som med det mesta blir det både roligare och enklare om man känner sig säker på det man ska göra, så om du känner dig aldrig så lite osäker på hur du ska lägga till båten, förlägg första turen till Grinda och träna en stund innan du drar iväg på nya äventyr i skärgården. Då blir resten av båtsommaren så mycket roligare och mer avslappnad.

– Och vem vet, du kanske kan hjälpa någon i nästa hamn.

Info: www.upptackbatlivet.se

Nybörjarviken är ett samarbetsprojekt mellan Sweboat, Skärgårdsstiftelsen och Allt för sjön.