2 juli, 2014

Kompakt hardtop och flybridge från Galeon

Polska Galeon har tagit fram en ny modell på samma skrov som används i Galeon 305 HTS. Det är en så kallad instegsmodell (förstamodell) med flybridge, kallad Galeon 300 Fly.

Det är ganska avancerat att bygga en flybridge på en båt som är cirka 9 m lång. Båtens bärkraft och bredd är inte alltid helt lämplig att bära de vikter och belastningar som en flybridge innebär.

Galeon verkar dock ha lyckats bra, av bilderna här intill att döma. Båten har en lite säregen yttre design med en ganska låg profil, trots flybridge. Den har även ett förhållandevis stort soldäck och en stor salong med pentry.

På den ganska långa badplattformen finns ett extra utrymme som passar bra för till exempel en vattenskoter eller en mindre jolle. Utrymmet är 80 cm långt.

Under däck finns sovplatser och bekvämlighet för fyra passagerare. Även i salongen finns platser som kan göras om till sovutrymme (dubbelkoj).

Galeon presenterar den här båten som en i sin ”tredje generation” båtar. Det innebär bland annat mer utrymme och mer naturligt ljus än tidigare. Motoralternativen är flera med både bensin och diesel i singel eller dubbelinstallation.

Tekniska fakta
Längd: 8,99 m
Bredd: 2,94 m
Motorer max: 1 X 370 hk/2 x 225 hk
Personer: 8
Kategori: B

Info: www.galeon.se