26 juni, 2014

Ny generaldirektör till Kustbevakningen

Regeringen har nu fattat beslut om att det blir Kustbevakningens överdirektör Lena Jönsson som tar över uppdraget som generaldirektör för Kustbevakningen. Lena Jönsson, född 1958, började som överdirektör för Kustbevakningen i december 2013 och hon tillträder sin nya tjänst den 13 oktober 2014.

− Jag är glad över utnämningen. Jag har lärt känna Kustbevakningen som en välskött myndighet med viktiga uppgifter och kunniga, engagerade medarbetare, säger Lena Jönsson. Hon fortsätter:

− Myndigheten står nu inför större utmaningar, men exakt hur dessa ser ut vet vi först i höst i samband med budgetpropositionen. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet när vi tillsammans arbetar för en fortsatt stark kustbevakning.

Innan Lena Jönsson kom till Kustbevakningen har hon bland annat varit generaldirektör för Fortifikationsverket, Verva (Verket för förvaltningsutveckling) och chef för lotterinspektionen. Lena Jönsson har dessutom statssekreterare i Försvarsdepartementet och känner därmed även sedan tidigare till Kustbevakningens verksamhet.

− Det är med stor tillförsikt som jag lämnar över ledningen av Kustbevakningen till Lena som är en mycket kompetent person, säger Judith Melin som den 12 oktober lämnar sitt uppdrag som generaldirektör för Kustbevakningen för att gå i pension.