26 maj, 2014

Nytt vattenaktivitetscenter på Dalarö

Den 29 maj invigs Stockholm Water Events, ett nystartat vattenaktivitetscenter på Dalarö i södra Stockholms skärgård. Stockholm Water Events drivs av fyra erfarna aktivitetsarrangörer som erbjuder Segling, Kajak, Kitesurf, Stand Up Paddleboard och polynesiska utriggarkanoter – Va´a.

Dalarö har sedan ett tiotal år varit bas för olika vattenaktiviteter, som segling, kajak och kitesurf. Askfatshamnen ligger strategiskt vid en av sveriges bästa kitesurfstränder och med närhet till sandstränder, naturgym, bangolf, beachvolley, båtklubb med seglarskola för barn och unga, hamnbistro med fullständiga rättigheter och såklart gästhamn med fullservice.

Dalarö ligger en timmes resa med kommunala färdmedel från Stockholm eller 35 min med bil.
– Att arbeta tillsammans med vattenaktiviteter ger ett mervärde både för oss, för orten och för besökarna. Vi kan erbjuda mer flexibla arrangemang, och Dalarö blir en plats som man kommer till för att inte bara strosa i de vackra 1800.tals miljöerna eller njuta av utsikten utan även för att komma ut på vattnet och uppleva skärgården på olika sätt. Dalarö ligger så fantastiskt bra i förhållande till många platser i skärgården som går att komma till med kajak och segelbåt, och närområdet är perfekt för kite och SUP. Det har varit väldigt roligt att få vara med och bygga upp det här samarbetet och jag hoppas att många kommer att ta chansen i sommar att upptäcka både Dalarö och vattnen häromkring!, säger Birgitta Silfverhielm, skeppare och instruktör Vind o Vatten, initiativtagare till Stockholm Water Events.

Stockholm Water Events har startats som ett samarbete mellan vattenaktiviteterna på Dalarö för att möjliggöra events för företag och större grupper samt att erbjuda privatpersoner och mindre grupper ett antal olika aktiviteter på samma plats. Stockholm Water Events har en egen professionell eventarrangör. Samtliga företag har en lång erfarenhet i sin branch och instruktörer finns på plats.